Русия заяви, че войната в ивицата Газа ескалира заради навлизането

...
Русия заяви, че войната в ивицата Газа ескалира заради навлизането
Коментари Харесай

Захарова: Войната в Газа ескалира заради навлизането в Рафах и не виждаме перспектива за мир

Русия съобщи, че войната в линията Газа ескалира поради навлизането на израелските сили в Рафах и че Москва към този момент не вижда вероятност за спокойно споразумяване на спора нито в палестинския анклав, нито в Близкия изток като цяло, съобщи Ройтерс.

" Допълнителен дестабилизиращ фактор, в това число и за целия район, беше започването на израелска сухопътна военна интервенция в Рафах ", съобщи пред публицисти говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, съобщи Българска телеграфна агенция. " Там се намират към милион и половина палестински жители. Във връзка с това настояваме за прецизно съблюдаване на наредбите на интернационалното филантропично право ", добави тя.

Израелските сили навлязоха в Рафах, ситуиран в южната част на Газа, където над един милион вътрешно разселени палестинци са намерили леговище от продължаващата израелска атака в крайбрежната линия.

" Бих желала да го нарека споразумяване, само че, уви, то е надалеч от такова ", съобщи Захарова, говорейки в по-широк проект за напъните за намиране на трайно решение на обстановката в Близкия изток.

" Няма изгледи за разрешаване на обстановката в линията Газа. Напротив, обстановката в зоната на спора се изостря всекидневно ", добави тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР