Палестинската ислямистка групировка Хамас съобщи, че се е съгласила на

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас съобщи, че се е съгласила на
Коментари Харесай

Хамас се съгласи на сделка - какво включва тя?

Палестинската ислямистка формация Хамас заяви, че се е съгласила на триетапно съглашение за преустановяване на огъня и замяна на заложници против пандизчии, макар че израелски формален представител сподели, че договорката не е допустима за Израел, защото изискванията са били „ смекчени “.

Съединените щати, които дружно с Катар и Египет изиграха посредническа роля в договарянията, обявиха, че изследват отговора на Хамас и ще го обсъдят със съдружниците от Близкия изток.
Въз основа на детайлности, оповестени до момента от представители на Хамас, копие от предлагането и чиновник, осведомен за договарянията, договорката, която палестинската група сподели, че се е съгласила да включва следното:
Първата фаза ще включва 42-дневен интервал на преустановяване на огъня, дружно с освобождението на 33 израелски заложници от Хамас, живи или мъртви. В подмяна Израел ще освободи 30 палестински деца и дами за всеки освободен израелски пленник въз основа на описи, предоставени от Хамас съгласно най-ранната дата на задържане.
По-рано през днешния ден Съединени американски щати оповестиха, че стопират доставката на бомби за Израел заради опасения, че Тел Авив се доближава към решение за започване на пълномащабно нахлуване против южния град Газа Рафах срещу волята на Съединени американски щати.
Повече от 1 милион цивилни се укриват в Рафа, откакто изтеглиха други елементи на Газа на фона на войната на Израел против Хамас, която пристигна вследствие на смъртоносната офанзива на екстремистите против Израел на 7 октомври.
Държавният департамент настрана обмисля дали да утвърди продължаването на прехвърлянето на взаимни комплекти муниции за директна офанзива, които слагат системи за точно ориентиране върху бомби, към Израел, само че прегледът не се отнася до идни доставки.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР