Трети ден протест и блокада в центъра на София заради

...
Трети ден протест и блокада в центъра на София заради
Коментари Харесай

Трети ден протести срещу новите правила за паркиране в центъра на София

Трети ден митинг и обсада в центъра на София поради новата организация на паркиране и придвижване по булеварди в центъра на София. Хората и през днешния ден блокираха бул. „ Фритьоф Нансен “.

Според протестиращите пред домовете им стават големи тапи, а поради новото напряко паркиране и велоалеите в региона там няма по какъв начин да спрат коли за спешна помощ или коли за зареждане.

Темата провокира и спор сред министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и Столичната община. За първи път по въпроса приказва и кметът на София Васил Терзиев.

 Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “  Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София Лице в лице 3 мин. Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София  Георги Георгиев: Не може София да има Facebook кмет Лице в лице 2 мин. Георги Георгиев: Не може София да има Facebook кмет  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “  Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София Лице в лице 3 мин. Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София  Георги Георгиев: Не може София да има Facebook кмет Лице в лице 2 мин. Георги Георгиев: Не може София да има Facebook кмет

Според вътрешния министър новата организация основава причина за тапи.

„ Не утвърждавам това, което се случва там. София би трябвало първо да подсигури надземни и подземни паркинги за всички тези коли в централната част и след това за алеите “, разяснява Стоянов.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Аргументът първо трябваше да извършите паркинги, след това промени не е годен. Аз разбирам недоволството. Внимателно проследявам обстановката. Няма да спрем плана. Но в случай че се наложи, ще създадем корекции. Мислим за местата за паркиране, по какъв начин ще се развие придвижването, градския превоз “, разгласи кметът Васил Терзиев. 

Зам.-кметът по превоза Илия Павлов, който е от „ Спаси София “, добави, че след месец ще има проучвания за трафика. Той се обърна и към Кални Стоянов: „ Относно паркингите – имам вяра и чакам той да помогне с парцелите, които са на страната, да с е трансферират към общината – най-много тези пред НДК “. 

Снимка: btvnovinite.bg

Спор има и за разрешението за плана. По информация на общината концепцията е на повече от 10 години. А планът – от 2019 година От тогава до момента няколко пъти е обсъждан от комисия. Последният – през април.

На този декор кметът Терзиев регистрира, че са позволили неточност, само че тя е информационна – не всички са разбрали за измененията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР