Трогателни думи на благодарност към екипа на УМБАЛ Пълмед“ отправя

...
Трогателни думи на благодарност към екипа на УМБАЛ Пълмед“ отправя
Коментари Харесай

Спасена в „Пълмед“ родилка прегърна първа рожба

Трогателни думи на признателност към екипа на УМБАЛ „ Пълмед “ насочва родилката П. Димитрова, която на 14 май роди момиченце с Цезаворо сечение. Малката Ванеса тежи 2,640 кг и е с растеж 47см.  Жената акцентира, че е имала късмет да прегърне първа рожба, с помощта на всеотдайната професионална помощ, подготвеност и искреност на лекарите и акушерките от „ Пълмед “. Това описаха от лечебното заведение.

Ако не знаем предисторията, това звучи не по-различно от всяка благодарност, изразена при появяването на нов живот и позната във всекидневието на АГ отделението. Но действителността е по-различна и пациентката желае посредством своята красива приказка да даде кураж и да вдъхне убеденост на дамите да преследват фантазията си да имат дете, без значение какви провокации се появяват по пътя им.

Преди седем години, пациентката е призната в УМБАЛ „ Пълмед “ в доста сериозно положение - тежка животозастрашаваща извънматочна бременност, щедро кръвотечение и изострен челен миокарден инфаркт. Тя безусловно е избавена от екипа лекари, формиран от инвазивния кардиолог доктор Кирил Хаджихристев, дружно с кардиолога доктор Екатерина Петкова, доктор Спас Патишанов, тогавашния шеф на АГ отделението на болничното заведение и доктор Горан Радински, акушер – гинеколог, в този момент началник на АГ отделението. Всичко е било като във филм – незабавна интервенция в АГ отделението, незабавно по-късно е трансферирана в отделението по Инвазивна кардиология, където се прави животоспасяваща намеса. Тя е върната към живот и стартира възобновяване.

След справяне с този здравословен проблем нейното положение постоянно се наблюдава от нейните лекуващи лекари, отпред с кардиолога доктор Кирил Хаджихристев. Неоценима помощ за решение на метаболитно заболяване оказва и ендокринологът от „ Пълмед “ доцент Митко Митков.

След години, когато доктор Хаджихристев я поддържа в устрема й да направи нов опит да има дете, пациентката, която не е от Пловдив, се е съветвала с АГ отделения в други лечебни заведения, по-близо до родното й място, само че на всички места е удряла на камък – никой не е поискал да поеме риск за родилка със сърдечносъдов проблем.

И по този начин се връща при спасителите си от „ Пълмед “. Операцията минава обикновено, като от самото начало в родилната зала дружно с доктор Радински и доктор Диана Георгиева, доктор в АГ отделението, са доктор Хаджихристев, доктор Димитров, шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване и доктор Стайков от същото звено на болничното заведение.

Екипът на „ Пълмед “ благодари на П.Димитрова за оказаното доверие още веднъж да избере лечебното заведение и желае на нея, на бебето и на радостния баща доста здраве, благополучие и триумфи! А при изписването си дребната Ванеса получи като подарък от управлението на Университетски медицински комплекс „ Пълмед " сребърна монета със златен обков с логото на болничното заведение и лика на Св. Николай Чудотворец.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР