В Доклад на Европейската комисия относно състоянието на свободата на

...
В Доклад на Европейската комисия относно състоянието на свободата на
Коментари Харесай

Доклад на ЕК за свободата на медиите в Сърбия: Напредък, открит от микроскоп

В Доклад на Европейската комисия по отношение на положението на свободата на медиите в Сърбия бе отразено, че за пръв път от няколко години има някакъв „ стеснен прогрес “, написа Филип Шварм за „ ”.

В Доклада си Европейска комисия показват, че Сърбия изостава с битката с корупция, върховенството на закона, проведената престъпност, свободното изложение, развиване на институции и медии.

Други бележки в Доклада са свързани с офанзиви на управляващите против професионални или самостоятелни медии, както и отвод на държавните медии да дават желана информация или липса на самостоятелност на регулаторния орган за електронни медии и националната радиотелевизия на Сърбия.

Решението на Европейска комисия за оповестяването на някакъв прогрес в Сърбия във връзка с медиите е в резултат на откриването на няколко ограничения: незабавен телефон за журналисти; заричане за основаване на база данни за офанзиви и закани към медии; приемане на План за деяние за осъществяване на медийната стратегия; съставяне на държавна работна група за сигурност на публицистите, която да създаде медийната тактика.

Като цяло напредъкът, регистриран в отчета на Европейската комисия, в действителност е стеснен. Ако Сърбия в действителност се приближи до Европейския съюз по този метод, напредъкът би трябвало да е бил открит с микроскоп, разяснява Филип Шварм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР