В днешното време, в което много ценности се промениха, навлязоха

...
В днешното време, в което много ценности се промениха, навлязоха
Коментари Харесай

Анатолий Величков: Полученото във Военна академия не е само професия, а призвание

В днешното време, в което доста полезности се трансформираха, навлязоха такива, който българската нация и българската страна нямат в своята традиция. Най-важните полезности през днешния ден са любовта към Отечеството и вие като негови бранители, като негови бранители.

Това сподели заместник-министърът на защитата Анатолий Величков през днешния ден на тържествената гала по връчване на дипломите на „ Випуск 2018 “ на Военната академия „ Г. С. Раковски “, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

"Пазете България и пазете българската нация. Защото това, което придобивате тук като познания, то не е единствено специалност. То е велико предопределение, последната преграда пред домогванията на врагове, съперници и външни закани ", добави той.

В словото си заместник-министър Анатолий Величков се спря на героизма и саможертвата на бойното поле на доста от миналите през Военното учебно заведение и Военната академия бойци и преподаватели.

„ Тези, които завършвате през днешния ден, Випуск 2018 година, не предавайте своята бойна чест, своите флагове, не предавайте своите фамилии и близки, не предавайте своите другари. Аз съм сигурен, че това ще го спазите “.

На слушателите от Република Македония, които приключват Военната академия „ Г. С. Раковски “, заместник-министър Анатолий Величков пожела да следват образеца на велики пълководци като военачалник Климент Бояджиев, военачалник Александър Протогеров (и двамата родом от Охрид), полковник Борис Дрангов, родом от Скопие.

„ Техният образец за геройство, военна тактичност и тактика, е образец, който и през днешния ден Военна академия следва “, акцентира той.

„ Системата на защитата като подсистема на системата за национална сигурност е комплициран комплекс от политически, стопански, военни и обществени действия, ориентирани към обезпечаване на постоянна среда за сигурност. Убеден съм, че по време на образованието вие сте придобили познания и умения и сте добре осведомени с провокациите на средата за сигурност “, това сподели в словото си заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов.

Той акцентира, че е оптимист, тъй като в системата на национална сигурност и защита влизат хора, които са добре готови. „ Ние се нуждаем от високо образовани и новаторски хора, които не се опасяват да изразят своето мнение и да дават професионални препоръки “, съобщи още вицеадмирал Ефтимов.

В отговор на журналистически въпроси заместник-министър Величков съобщи, че следва работа по сключването на контракт за поддръжка и за възобновяване на летателната валидност на до 14 броя самолетите Су-25.

По отношение на обезпечения запас заместник-министърът акцентира, че за 2019 година по средносрочната прогноза са планувани още 100 млн. за увеличение на възнагражденията на военнослужещите и още 100 млн. общо за двете години - 2020 година и 2021 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР