В днешното си изявление Урсула фон дер Лайен препотвърди подкрепата

...
В днешното си изявление Урсула фон дер Лайен препотвърди подкрепата
Коментари Харесай

Анализатор: До два месеца Газпром ще спре изцяло доставките на газ за Европа


В днешното си изказване Урсула фон дер Лайен препотвърди поддръжката на Европейски Съюз за Украйна във войната ѝ с Русия. Фон дер Лайен също по този начин ясно съобщи, че Европа няма да се огъне под натиска на " Газпром " на газовите пазари, с което се поставя завършек на всички дебати дали Европейски Съюз ще смекчи позицията си по отношение на " Газпром ". Това разяснява в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия анализаторът Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.

Той добави, че Европейски Съюз е дал отговор на блъфа на Владимир Путин и " Газпром " и регистрира, че ограниченията, подхванати от Общността, са дали резултат.

Цените на енергийните пазари се намалиха доста, газохранилищата са цялостни както в никакъв случай до момента. Мерките, които предлага Европейската комисия за ограничение на цените на тока, в действителност ще спомогнат да се преразпределят спомагателни доходи от производителите на електрическа енергия, изясни Владимиров.

Експертът акцентира, че ограничение на потреблението на електрическа енергия в пиковите часове никога не би трябвало да се схваща като режим на тока, защото сходна теза е в услуга само на съветската агитация за " студена и тъмна зима ".

Мартин Владимиров добави още, че Европа би трябвало да е подготвена и до два месеца да чака " Газпром " да спре напълно доставките на природен газ за Стария континент.

България е в тежка обстановка, само че в Югоизточна Европа има задоволително природен газ, т.е. има газ, с който да компенсираме загубите, само че ще бъде мъчно да намерим газ на ниски цени, означи в умозаключение анализаторът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР