В днешно време да се пътува из Европа е скъпо.

...
В днешно време да се пътува из Европа е скъпо.
Коментари Харесай

Кои са най-евтините европейски градове за туризъм

В днешно време да се пътува из Европа е скъпо. Докато стигнем до мечтаната дестинация, може да се окаже, че съвсем нищо от заниманията, които сме възнамерявали, не можем да си позволим. В Европа обаче има и не толкоз известни измежду туристите градове, които си заслужава да се посетят.
 Леуварден - холандският град, който непрекъснато сменя името си
Градът с 225 имена

Той бие всички върхове на Гинес

Conde Nast Traveler вършат точно ранглиста с 10 европейски града, които можем да посетим бюджетно. Ето кои са те.

Атина, Гърция

Гръцката столица се класира като най-евтиното място за есенна градска отмора в Европа и означи спад в цените с 15 % от 2021 година насам. Хотелите в Атина са на добра цена, като има дребни, фамилни и бутикови такива.
 Снимка 606919

Според изследването две нощувки в тризвезден хотел за двама посетители са приблизително 110 $, а централния One Three One е на няколко крачки от битпазара на Монастираки и на вечер коства единствено 68 $. Хотел Adonis пък който има тераса на покрива и двойна стая (с включена закуска) коства 102 $.

Лисабон, Португалия

Лисабон е прочут с наградените си заведения за хранене, само че това надалеч не значи, че храната там е скъпа. Всъщност след Атина това е вторият най-евтин град за хранене. Едно тристепенно ядене е към 50 $, а бирата е към три $. Освен храната, на ниска цена е и превозът в града.
 Снимка 606921

Хотелите също са на положителни цени, като най-хубавите стаи в хотел могат да бъдат резервирани за 160 $ на вечер. Разбира се, за по-бюджетен вид, може да резервира и Airbnb (около 60 $ на вечер).

Клагенфурт, Австрия

Това е един от най-достъпните за посещаване градове в Австрия. Основните ястия са към седем $, а на фермерския пазар на Benediktinerplatz даже можем да се спазарим.
 Снимка 606922

Освен това разположението му на източния бряг на езерото Вьортерзее го прави един от най-живописните. Най-изгодно е да посетим Клагенфурт през юни, тъкмо преди тълпите от летни туристи да дойдат.

Каунас, Литва

Вилнюс от дълго време оглавява класациите за най-евтините места за отмора, само че Каунас на запад е даже по-евтин. Даже беше разгласен и за една от европейските столици на културата за 2022 година Годишният фестивал CityTelling е хазаин на доста представления и изложения, които слагат централната сцена на еврейското завещание на града, а достъпът до множеството събития е безвъзмезден.
 Снимка 606923

Друго хубаво на града е, че можем да отседнем в четиризвездните хотелски стаи против 75 $ на вечер.

Рига, Латвия

В Рига можем да се разходим из тесните улички на очарователния Стар град, да си намерим обяд на централния затрупан пазар единствено за две евро и да слушаме гратис музика онлайн на Dome Square.
 Снимка 606924

Освен това можем да посетим средновековната Шведска врата и да гребем по река Западна Двина (Даугава).
 BiodiverCity, Пенанг, Малайзия и градът, който ще е основан с мисъл за устойчивостта и биоразнообразието
Това ли ще е най-устойчивото място за живеене на планетата

Три острова на фантазиите

Берат, Албания

Белите къщи от османско време са една от забележителностите на града. Тъй като някои от тях са къщи за посетители или без значение ръководени хотели, като Hotel Vila Aleksandar или Hotel Mangelemi (около 43 $ на вечер), даже можем за отседнем в тях.
 Снимка 606925

Най-вероятно всеки екскурзиант си прави разходка по стръмните калдъръмени улици на града и посещава замъка Берат от XIII век (входът е безплатен) и се любува на гледката на " Града на хилядите прозорци " от върха.

Брашов, Румъния

Смятан за по-евтината опция на Букурещ, Брашов е заобиколен от живописните Карпати.
 Снимка 606926

Кабинковият въжен превоз до върха на планината Тампа коства единствено 20 леи (4.20 долара), а локалният туроператор Walkabout провежда безвъзмездна пешеходна обиколка всяка заран в 10:30 сутринта, тръгвайки от фонтана на PiataSfatului.

София, България

За страната ни се знае, че е една от най-евтините (заедно с Турция), като чужденците се впечатляват от евтините ски курорти. Столицата ни е на малко повече от 10 километра от Витоша, а за запалянковците на зимните спортове излиза много по-евтино спрямо Франция или Италия.
 Снимка 606927

Виното и българската бира са евтини, а центърът на София е прочут със своята енергична празненство атмосфера.

Измир, Турция

Измир е градът, който устоя на скоковете на цените в Истанбул и туристическите клопки на Анкара, като в същото време резервира своя 8500-годишен базар Kemeraltı. Градът комбинира исторически места и архитектурни реликви от една страна, и космополитна просвета и обичайната кухня от друга.
 Снимка 606928

На час път от Измир е Ефес - античен град, издигнат от гърците, който също си заслужава да се посети.

Тбилиси, Грузия

Градът може и да е най-скъпото място за живеене в Грузия, само че въпреки всичко по европейските стандарти е извънредно наличен за туристите. През последните няколко години се отвориха много нови хотели, като нощувката в къща за посетители Lile с двойни стаи да вземем за пример е на цена от 25 $.
 Снимка 606929

 Smart Forest City Cancun, Канкун, Мексико, Стефано Боери и концепцията за образован зелен град на бъдещето
Зеленият град на бъдещето

Къде ще се намира и какво ще съставлява

Ентусиастите по вкусната храна могат да резервират маса в Barbarestan - фамилен ресторант с достоверни предписания и локални артикули. Там човек може да хапне предостатъчно за към 50 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР