В дирекции на МВР в цялата страна са постъпили разнородни

...
В дирекции на МВР в цялата страна са постъпили разнородни
Коментари Харесай

Разнородни сигнали за изборни нарушения са постъпили в дирекции на МВР из цялата страна

В дирекции на Министерство на вътрешните работи в цялата страна са постъпили разнородни сигнали за изборни нарушавания, оповестява " Нова телевизия ".

Според ОД Перник РУ-Радомир работи по сигнал, съгласно който са предлагани по 50 лева на човек, с цел да се гласоподава за избрана партия. Има арестуван и следва той да бъде разпитан пред арбитър. При обиск в дома на обвинения са конфискувани три листата и известна сума пари в разнообразни копюри. В хода на следствието са открити и разпитани няколко очевидци. 

Според различен сигнал на входа на квартал " Филиповци " в София два автомобила стопират хора, които отиват да гласоподават. Те се насочват към близката заложна къща преди да отидат да упражнят правото си на глас. 

Според различен сигнал в Петрич се оферират пари против гласоподаване за избрана персона от политическа партия. Лицето, обвинено в пазаруване на избор, е открито. 

В една от секциите във Велико Търново наблюдаващ, който е наследник на кандидат-депутат, помагал на жители да гласоподават като стоял до машината. Сезирана е РИК, които са изпратили чиновници в секцията за осъществяване на инспекция.

Образувана е и кореспонденция за пропаганда от страна на покровител в СИК в село Недан, Община Павликени. Мъжът бил изведен от ръководителя на СИК, който е заплашвал.

В село Извор, Радомирско, е арестувано лице, предложило пари за изборите. У него е открит лист с дребни имена. 

В непосредственост до секция в град Сунгурларе е открит покровител, който също предложил пари на гласоподаватели. Задържан е и по случая са разпитани очевидци. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР