В Деня на Съединението благотворителният Мач на надеждата“ събра президента

...
В Деня на Съединението благотворителният Мач на надеждата“ събра президента
Коментари Харесай

Президентът и премиерът заедно на мач навръх Съединението

В Деня на Съединението благотворителният „ Мач на вярата “ събра президента Румен Радев и премиера Николай Денков, оповестиха от Министерски съвет и Президентството.

Акад. Денков поздрави Стилиян Петров и двата тима, формирани от футболни звезди от България и от чужбина. Няколко генерации български футболисти ще бъдат на терена дружно с някои от техните най-прочути съперници, посочи министър председателят преди мача.

„ Очаквам събитие, което да ни сплоти. Трябва да помогнем на хората, които се борят с онкологични болести ”, съобщи още акад. Денков.

Министър-председателят се срещна и с децата от футболен клуб „ Конкордия “ , които също са на стадиона. „ Конкордия ” е новаторска стратегия, която подкрепя обществената интеграция на деца и младежи в неравностойно състояние посредством силата на спорта. Клубът е регистриран към Българския футболен съюз, а самата услуга се предлага на децата и младежите изцяло безплатно при изискването, че посещават постоянно учебно заведение и минават в идващ клас. Заедно със спортните експерти работят обществени служащи, психолог и възпитател, които подкрепят децата и техните фамилии в голям брой посоки.

Публиката на Националния стадион „ Васил Левски “ остана прелестно сюрпризирана да види президента и министър-председателя , който седнаха един до различен в ложите и размениха няколко другарски реплики за идния дуел.

Тема на диалога им, траял и през съвсем цялото първо време, най-вероятно е била потопът по Южното Черноморие , станал причина за гибелта на няколко души и това по какъв начин ще работят институциите в дните след нещастието.

Макар и да е традиция и по протокол двамата значими мъже в страната да са настанени в центъра на първия ред в формалната ложа, появяването им там дружно, изненада всички пристигнали на мача.

В последните дни политическата конюнктура сложи Румен Радев и Николай Денков още веднъж в центъра на вниманието. Причината беше техните изявления и разменени, въпреки и задочно реплики. Компания на двамата правеше градоначалникът на столицата Йорданка Фандъкова.

Със събраните средства от билетите ще бъдат подкрепени пациенти с онкологични болести и лечебни заведения у нас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР