В Деня на народните будителите Ваня Григорова изрази категоричната си

...
В Деня на народните будителите Ваня Григорова изрази категоричната си
Коментари Харесай

Ваня Григорова подкрепи протеста на културните дейци в Деня на будителите

В Деня на националните будителите Ваня Григорова изрази безапелационната си поддръжка за митинга на културните дейци, проведен от синдикалната Федерация " Култура ". Хората, работещи в областта на духа, стачкуват против унизително ниските си заплати и желаят повече средства за просвета и поддръжка и предпазване на културните институции. Ваня Григорова се причисли към тях в пространството пред Столична библиотека, с цел да ги поздрави и да беседва с част от протестиращите.

Като човек, който години наред се е борил за дела в отбрана на жителите и правото им на заслужен труд и заслужено възнаграждение, аз няма по какъв начин да не съм тук измежду вас в този момент, сподели в диалог с хората Ваня Григорова. " Още повече, когато става дума за актуалните будители - хората на духа, които съхраняват нашата национална еднаквост и ни пробуждат ", акцентира тя.

В цялата страна работещите в библиотеките, музеите, галериите, музикалните и театрални институти, държавния списък, в Българското национално радио, което съхранява скъпа част от звуковото ни културно завещание, излязоха на алегоричен митинг на актуалните будители, тъкмо в Деня на националните будители.

От 2015 година насам, когато е било последното съществено нарастване на заплатите в тази сфера, бюджетът за прехрана на културните институции се свива за сметка на разноските за поддържане на постройките. Същевременно огромна част от работещите в бранша получават месечно заплащане, близо до минималната работна заплата.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР