В декларацията, с която ние разполагаме, Александър Тодоров е декларирал,

...
В декларацията, с която ние разполагаме, Александър Тодоров е декларирал,
Коментари Харесай

Депутати следват примера на премиера. Скандал в Народното събрание - подал ли е декларация с невярно съдържание новият шеф на ТОТО-то

" В декларацията, с която ние разполагаме, Александър Тодоров е заявил, че не заема висша обществена служба по член 6, алинея 1, т. 1 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. " Не съм член на политически кабинет или секретар на община ".

Това съобщи от парламентарната естрада Дани Каназирева от ГЕРБ по отношение на преустановяване на пълномощията на Александър Тодоров от " ИТН ", след подадена от него оставка. " Александър Тодоров е подал погрешна декларация. Това е закононарушение и е сезирана прокуратурата.

Ако това са действията на новите народни представители, оставям на българското общество да реши по какъв начин да се подхожда към политическите обединения оттук насетне. Но това не е казус в неговите дейности ", съобщи от своя страна Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.

От " ИТН " отхвърлиха тези изказвания. Ива Митева от Има Такъв Народ уточни, че " в декларацията, която Александър Тодоров е заявил, изрично е написано, че към датата на съставянето на актуалната декларация, " не давам отговор на следните точки, а точно една от които е депутат ".

" От началото на дебата чух много тежки квалификации по какъв начин надали не по какъв начин е нарушен закона. Нарушение на закона няма, в това може да бъдете сигурни. Има способени органи, които ще кажат има ли нарушаване или не ", безапелационен е Александър Тодоров от Има Такъв Народ.

Народните представители гласоподават прекратяването на пълномощията на депутата от Има Такъв Народ Александър Тодоров поради назначението му на поста изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор, за което са импортирани документи в Търговския указател на Агенцията по вписванията. Дебатът е към това дали Тодоров е подал декларация, че все още на вписването в Търговския указател той не заема длъжността " депутат ".
Софийски градски съд (СГС) спря вписването на новото управление на Българския състезателен тотализатор (БСТ). До решението на Софийски градски съд се стига след тъжба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на тотото Христо Йовов и Гошо Гинчев. Определението на съда не предстои на обжалване.

Преди дни стана ясно, че депутатът от " ИТН " /ИТН/ Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор. Това излиза наяве от импортираните документи в Търговския указател на Агенцията по вписванията. В Управителния съвет на БСТ се чака да влязат още Росен Иванов и Георгий Султанов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР