В дебата за хартиените бюлетини се наслушахме на глупави аргументи

...
В дебата за хартиените бюлетини се наслушахме на глупави аргументи
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Пред Борисов има два варианта, ако реши да прави правителство, пети избори са пълен абсурд

" В дебата за хартиените бюлетини се наслушахме на глупави причини като този за връзката на машините с Мадуро и Венецуела. Връщаме се към порочни практики. Обществените настроения са против това. Коалицията на " хартиената бюлетина " сътвори проблем. Не може машините да са първият закон в Народното събрание, а в същото време да твърдиш, че искаш да правиш държавно управление. Пълен парадокс е да се явим на пети избори. Социолозите демонстрират, че резултатите ще са сходни. След 5-ия избор ще сме изправени пред същите въпроси. Трябва да се изчерпат опциите за сформиране на държавно управление. Най-лесната коалиция е сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, БВ и някаква поддръжка на Българска социалистическа партия при третия мандат. Интересно е, че това не се прави, а то е задача на ГЕРБ-СДС ". Това съобщи политологът Даниел Смилов пред Българска национална телевизия. 

" Аз не съм отписал разновидността на " хартиената коалиция ". Изборът пред ГЕРБ е подобен вид партии, които няма да слагат комплицирани въпроси за Иван Гешев и за антикорупционни промени. Българска социалистическа партия може да се включи с добър пакет от обществени политики. Ние изоставяме от задачите си " Шенген " и " еврозоната ". Другият път е това, което приказва Атанас Атанасов - коалиция на Политическа партия и Демократична България с поддръжката на ГЕРБ, само че не я виждам. Делян Добрев сподели, че ще си отреже ръката, в случай че ръководи с другите две парламентарни групи. Всичко, което ГЕРБ прави като срещите с Политическа партия, приключват с изтръгване на микрофона. Цялата акция на ГЕРБ е била за това, до какво са довели от Политическа партия страната ни. Изборът на Борисов е явен. Ако тръгне по единия път, ще му е елементарно, само че по-късно ще се появят сложните въпроси. Ако е сериозен, че желае да работи с Политическа партия и Демократична България, няма какво да договаря за Украйна, където е ясно, че са на едно мнение. За изтребителите въпросът стои по същия метод. Могат да се схванат и за бюджета, макар драмите ", сподели още Смилов.

" Не става дума за предоставяне на спомагателна опция за практикуване на правата за гласоподаване. Зад връщането на бюлетините прозира връщането и на едни практики от преди за операции. Всичките терзания стоят поради броенето, преднамерено развалените бюлетини и задрасканите протоколи. Доказано е, че с машините няма проблеми. Влизаме в неправилен спор, който връща остарели проблеми. Може би има някакъв резултат върху изборна интензивност, само че никога не са изгубени 600 000. Бих се уплашил, в случай че с хартиената бюлетина толкоз доста хора се върнат. Тогава ще се питаме от къде са пристигнали ", разяснява анализаторът.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР