В Държавната дума (парламента) на Русия предложиха да бъдат признати

...
В Държавната дума (парламента) на Русия предложиха да бъдат признати
Коментари Харесай

В Русия настояват Макдоналдс и KFC да бъдат обявени за чужди агенти

В Държавната дума (парламента) на Русия предложиха да бъдат приети за задгранични сътрудници " Макдоналдс ", KFC и други задгранични заведения за бързо хранене, оповестяват съветските медии, базирайки се на създателя на самодейността, депутата Борис Чернишов.

Съответното предложение към този момент е изпратено на началниците на " Роспотребнадзор " и " Роскомнадзор ".

Според депутата заведенията за хранене и тяхната " нападателна реклама " насаждат у руснаците нездравословни хранителни привички и непознати полезности, като в същото време понижават интереса към обичайна съветска кухня.

" Идеологията на фаст фууда (бързото хранене) - битка със здравословния метод на живот. Не ядем своята лична храна ", акцентира Чернишов.

Той напомни, че постоянното изразходване, да вземем за пример, на палмово масло, което се употребява при приготвянето на фаст фууда, води до провали на вътрешните органи и затлъстяване.

Депутатът прикани за усилване на инспекциите в заведения за хранене за бързо хранене, а рекламните им послания да бъдат маркирани с етикета " Продукция на задграничен сътрудник ".

Сенаторът Алексей Пушков назова концепцията " радикална ". " Няма подозрение, че това ( " Макдоналдс " ) е знак на Съединени американски щати. Но това не е медия или неправителствена организация. Това е малко евентуално ", написа той в " Туитър "./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР