В държавите от ЕС вече няма място за бежанци от

...
В държавите от ЕС вече няма място за бежанци от
Коментари Харесай

Премиерът на Чехия: Няма място в Европа за бежанци от Афганистан

В страните от Европейски Съюз към този момент няма място за бежанци от Афганистан. На евентуалните мигранти от тази страна би трябвало да им се помогне в тяхната татковина, съобщи министър председателят на Чехия Андрей Бабиш след края на диалозите с премиера на Словакия Едуард Хегер и с канцлера на Австрия Себастиян Курц.

Съвместната конференция на тримата политици бе излъчена директно от Чешката телевизия.

„ Разговаряхме за Афганистан. Ситуацията там остава непредсказуема. Ние желаеме да помогнем на афганистанците в родината им, с цел да останат там. В Европа за тях към този момент няма място”, сподели Бабиш.

Хегер акцентира, че имат единна позиция по Афганистан, а Курц означи, че е „ наше обвързване да поддържаме хората в Афганистан”. Австрия е предоставила 18 млн. евро в поддръжка на афганистанците в прилежащи на тях страни, а 2015 година не трябва да се повтаря.

„ Ние ще се борим против незаконната миграция и против контрабандистите, които трансферират бежанци”, сподели австрийският канцлер.

Тримата държавни ръководители подчертаха, че в Европейски Съюз остава настоящ казусът за битката с незаконната миграция. Тя се е засилила по отношение на спешната обстановка в Афганистан. Ако европейските страни не съумеят да спрат потока бежанци от Близкия Изток, тогава ще би трябвало да се извърнат за помощ към Турция, споделиха те.

В тази връзка бе отправена рецензия и към Беларус. Според тримата водачи, режимът в Минск употребява незаконната миграция като хибридно оръжие за оказване на напън върху Евросъюза. Бабиш бе безапелационен, че „ желаеме да спрем потока от незаконни бежанци от Беларус”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР