В дългосрочен план членството на България и Румъния в Шенген

...
В дългосрочен план членството на България и Румъния в Шенген
Коментари Харесай

Бойко Борисов Не Вярва На Ушите Си, Разбра Преди Малко И Побесня! Леден Душ За България В Най-Критичния Момент!

" В дълготраен проект участието на България и Румъния в Шенген е освен желателно, само че и наложително. Ние желаеме всички страни-членки на Европейски Съюз да се интегрират в структурите му. Но в този миг приемането на България е изключено, защото е още рано за това. Разширяването на Шенген не може да става за сметка на сигурността на немските жители ", съобщи Херман в изявление за вестник „ Ди Велт ”, представен от БНР.

Все още е рисково да приемем България поради високото равнище на корупция и огромните й проблеми с проведената престъпност, счита министърът.

" Тези проблеми слагат под въпрос сигурността на границите. Няма по какъв начин да обосновем пред жителите си, че връщаме границата с Австрия, с цел да се борим с бежанската рецесия, а в това време махаме границите с България и Румъния. Още повече, че България е и външна граница на Европейски Съюз ", сподели още Херман.

Българският министър председател Бойко Борисов неведнъж повдигна въпроса за скорошно участие на България в Шенген и беше подсилен от ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е съгласна с Юнкер, само че не се ангажира с дата.

Днес на бизнесфорум Борисов разяснява, че всички европейски институции са декларирали, че сме подготвени за Шенген и единствено една страна не ни пуска от боязън поради напор на мигранти. Това била същинската причина, а не неналичието на господство на закона у нас, както се твърдяло. Той не назова страната, която не ни пуска в Шегнген, само че от думите му стана ясно, че става дума за Холандия.

" Има единствено една страна, която поради личното си предпазване не желае да ни пусне. Защото в случай че на следващия ден влезе една бежанска вълна и ни потопят нас, към този момент няма какво да ги спре. И поради боязън те ще го държат това. Защото не можеш да кажеш: „ Страх ме е “, а излизаш да приказваш за господство на закона “, сподели министър председателят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР