В чуждестранната преса беше отразено, че руският олигарх Роман Абрамович

...
В чуждестранната преса беше отразено, че руският олигарх Роман Абрамович
Коментари Харесай

Абромович иска да закупи един от водещите футболни клубове в...

В задграничната преса беше отразено, че съветският олигарх Роман Абрамович желае да купи тим в Турция. Живеещият в Истанбул съветски милиардер се срещна с азербайджанския предприемач Мубариз Мансимов и споделил, че желае да стане притежател на някой от трите водещи истанбулски тима.

 

От известно време съветския милиардер, който след началото руско-украинската война, беше обект на жестоки наказания от Европа и Съединени американски щати, живее в Истанбул. 

 Ройтерс

Двете супер първокласни яхти на Абрамович " Май Соларис " и " Еклипс " не престават да са закотвени в намерено море надлежно около курортите Фетие и Бодрум, в Южна Турция, тъй като не ги одобряват в пристанищата, съсъбственост на британски компании.

 Ройтерс

Олигархът предишния месец нае имението Фейаз Токар, намиращо се около Босфора, в квартал Бейкоз, за $50 хиляди на месец.

 

Според информацията на турския всекидневник Йеничаг, Абромович е разискал въпроса за закупуване на клуб в Турция с азербайджанския предприемач Мубариз Мансимов, който е член на Конгреса на спортния клуб Бешикташ. Очевидци споделят, че Абромович е изискал подпомагане, с цел да закупи някой турски клуб. 

 

Мубариз Мансимов му съобщил, че водещите клубове Фенербахче, Бешикташ и Галатасарай не се ръководят по модел на благосъстоятелност като във Англия. Той показал обаче други истанбулски клубове, като Башакшехир, Истанбулспорт и Касъмпаша, като клубовете, които могат да бъдат закупени. 

 

Абромович е почнал изследване за закупуването на някой от тези футболни клубове. 

 

Ако продажбата се реализира, образецът с Челси може да бъде изживян и в Турция.

 Ройтерс

Съдбата на Челси, лондонският клуб във Висшата лига, се промени, откакто Абрамович го закупи. Трансферирайки кариерни играчи, Челси завоюва купите във Висшата лига и Шампионската лига за първи път в историята си. 

 

След руско-украинската война Абромович към момента има $10,5 милиарда, макар обстоятелството, че финансовите му активи се стопиха с 41,6 на 100 поради глобите против него. 56-годишният милиардер има съветско, израелско и португалско поданство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР