В човешката история има много държавници, управници. Някои от тях

...
В човешката история има много държавници, управници. Някои от тях
Коментари Харесай

Петков от Околчица: В историята ни много държавници са предавали родината, малцина са били като Ботев

" В човешката история има доста държавници, управници. Някои от тях са предавали родината, някои от тях са се нагаждали към мощните на деня. Малцина са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си. Христо Ботев е направил тъкмо това, неговият блян е бил свободна България. "

Това сподели министър-председателят Кирил Петков, който взе участие в поклонението на връх Околчица във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

" Христо Ботев е бил несклоняем към робството на нашата татковина. Мрачна е историята ни – от рухването пред турците до днешни времена, тежък е животът на сводолюбивият български народ. Ботев не се е уповавал на идеологии, той е бил реалист. Не се е помирявал към никакви несправедливости. " Русия, тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрива от земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската империя ", означи министър председателят в речта си.

" Завършвам с думите му: " Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и богатството на цялото човечество ". С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи ", съобщи Кирил Петков.

По време на словото си Петков бе освиркван от някои жители, други обаче го приветстваха.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР