В четвъртък Google съобщи, че е сключила ключова сделка с

...
В четвъртък Google съобщи, че е сключила ключова сделка с
Коментари Харесай

Google ще плаща на германски медии за тяхна информация

В четвъртък Гугъл заяви, че е сключила " основна " договорка с редица немски медии за възнаграждение на потреблението на тяхното наличие онлайн.

Това е първото съглашение с издатели в Германия, откакто страната одобри закон за така наречен сродни права, създаден въз основа на инструкция на Европейски Съюз за авторското право, който е в основата на голям брой разногласия сред интернет колосите и медиите по отношение на заплащането за потреблението на онлайн вести и друго наличие.

В договорката с вземат участие немските вестници „ Цайт “, „ Ханделсблат “, „ Тагесшпигел “, както и седмични списания като „ Шпигел “, „ ВирчафтсВохе “, „ Мениджър мегазин “ и други
Гугъл влага 1 милиарда $ в Чикагската стокова борса, качва търговията в своя облак
Гугъл влага 1 милиарда $ в Чикагската стокова борса (CME Group). Отделно от това, интернет компанията контракти договорка да качи си...

" Както за нас, по този начин и за нашите сътрудници, тези съглашения за авторски права съставляват крайъгълен камък в укрепването на сполучливите партньорства ", съобщи Гугъл в обява в блога си, като добави, че продължава да води диалози и с други издатели.

" Платформи като Гугъл са значими сътрудници за нас, не на последно място, тъй като те обезпечават огромен трафик към нашите уеб страници и ние можем да използваме този обсег в комерсиална тенденция ", съобщи Райнер Есер, ръководещ шеф на издателската група, която стои зад немския седмичник „ Цайт “.

Двете страни са намерили " ", съобщи в изказване ръководещият шеф на „ Шпигел “ Щефан Отлиц.

Подробности за размера на договорката не бяха дадени.
Гугъл и паралия №1 в Азия пускат на най-достъпния смарт телефон
Онлайн колосът Гугъл и най-богатият човек в Азия Мукеш Амбани откриха в понеделник в Индия предварителни поръчки за смарт телефон, разгласен...

Световните софтуерни колоси - най-вече американски - са се сблъсквали с необятен кръг разногласия с Брюксел и държавите-членки на Европейски Съюз, свързани с данъчното облагане, злоупотребата с господстващо състояние на пазара, въпроси, свързани с неприкосновеността на персоналния живот, както и с печеленето на пари от журналистическо наличие, без да се споделят приходите.

За да се оправи с този проблем, директивата на Европейски Съюз сътвори форма на авторско право, наречена сродни права, която ще разреши на медиите да изискват отплата за потреблението на тяхното наличие.

Германските законодатели вкараха директивата в страната през юни, а съглашението в други страни от Европейски Съюз и с други софтуерни компании.

В сряда Агенция Франс Прес и Гугъл оповестиха петгодишно съглашение, съгласно което интернет колосът ще заплаща за наличие от осведомителната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР