В четвъртък, 27 октомври 2022 г., Съветът за сигурност на

...
В четвъртък, 27 октомври 2022 г., Съветът за сигурност на
Коментари Харесай

Отложената мръсна бомба. САЩ не се отказват от плановете си за провокация

В четвъртък, 27 октомври 2022 година, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по самодейност на Русия ще прегледа обстановката с биологичните лаборатории на територията на Украйна. Русия предлага да се одобри резолюция, която " взема решение да се образува комисия, състояща се от всички членове на Съвета за сигурност, за следствие на претенциите против Съединени американски щати и Украйна, показани в съветската тъжба ".

И тези изказвания се отнасят до „ спазването на отговорностите по Конвенцията в подтекста на активността на биологичните лаборатории на украинска територия “.

Както е известно от към този момент оповестени документи, Съединени американски щати са построили към 15 биологични лаборатории от 2014 до 2017 година А в Украйна, съгласно разнообразни оценки, са работили минимум 11 биолаборатории на Пентагона.

По-специално Центърът за надзор и мониторинг на болесттите в Киев, Украинският научно-технически център, Изследователският институт по битка с чумата в Одеса, Научноизследователският институт по епидемиология и хигиена в Лвов, биологични обекти във Виница, Днепър (Днепропетровск), Одеса, Тернопол, Ужгород и Херсон.

Дейността на тези обекти не е изцяло проучена. Така както не е открито какво са правили и какви могат да бъдат следствията от тази „ научна работа ” в този момент, когато войната сред Русия и груповия Запад навлиза в последна, съвсем спешна фаза на озлобление.

Ако съвещанието на Съвета за сигурност успее, то до 30 ноември 2022 година би трябвало да е подготвен отчет до Съвета за сигурност с рекомендации, който да осведоми за резултатите от следствието.

Но по принцип към този момент е ясно, че при разглеждането на въпроса за биолабораториите, с изключение на установяването на истината за това с какво можем да се заразим, друга функционалност на събитието е да превключи вниманието на международната политическа общественост. От „ мръсната бомба “, която Украйна прави по предложение на Съединени американски щати, с цел да „ победи агресора Путин “, да упрекват Русия за взривяването на „ мръсния атом “. И да трансферират цялата отговорност върху нея.

Самият президент на Русия Владимир Путин знае за „ мръсната бомба “ и персонално предизвести „ нашите западни сътрудници “ за недопустимостта даже на мисълта за нейното потребление за реализиране на моментни опортюнистични цели.

Ситуацията обаче към момента остава тежка. Мъдрата латинска формула „ предизвестеният е въоръжен “ не проработи изцяло. Всички знаят за всичко, нито една загадка или сензация, която носи категоричен триумф с детонацията на „ мръсната бомба “ в Украйна, към този момент няма да работи, само че проблемите остават.

От една страна, " фраерът ", както се споделя, мина обратно. Джон Кърби, координатор по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, беше заставен да признае обществено, че администрацията на Съединени американски щати не вижда съветска подготовка за допустимо потребление на „ мръсна бомба “ или тактическо нуклеарно оръжие в Украйна.

„ Не видяхме никакви признаци, че Русия се готви да употребява мръсна бомба или, почтено казано, да употребява тактически нуклеарни оръжия. Това е значимо да се разбере ", сподели той.

Разбира се, „ основният сътрудник “ – генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който се опита да извади Украйна от удара, не можа да не излае.

Този Йенс, с постоянно кръгли от изненада очи, за който за акцията всяка сходна вест наподобява като сензация, сподели, че съдружниците от НАТО също отхвърлят изказванията на Русия за желанието на Украйна да употребява „ мръсна бомба “ на лична територия, за след това да упрекна Москва за това.

Както се споделя, отлично: видяха най-малко нещо явно и благодаря за това.

От друга страна обаче няма никаква сигурност, че планът " мръсна бомба " е заровен, преди да бъде изцяло зарязан. Не, наподобява просто е отсрочено за по-добри времена. Тоест по-успешна композиция от условия, когато ще бъде допустимо да се удари и да се отстрани радиационният " крем " от обстановката.

Както стана известно на организация РИА Новости, в Украйна е направена макетна ракета на съветската ракета " Искандер ", която възнамеряват да изпълнят с радиоактивни материали и по-късно да я смъкват над неразрешената зона на атомната електроцентрала в Чернобил.

След това ще разпилян части от сякаш „ мръсната бомба “ с съветски знаци и, несъмнено, обвинявайте Русия за всичко: ще кажат, виждате ли, даже Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не е разбрал за това.

Вече е известно сигурно, че експертите на украинския цех Южмаш са взели за основа снаряда от комплекса Точка-У, преобразували са го в Искандер и са подготвени за работа - чакат зелена светлина от три свирки.

А управляващите в Киев, както разбирате, имат намерение да покажат останките от ракетата на западните медии, с цел да убедят всички, че съветските военни са употребявали нуклеарен заряд.

Засега и американците, и украинците се опасяват да употребяват " мръсна бомба ". Доста съществени причини не можеха да не ги обиден.

Първо, като начало съветският министър на защитата Сергей Шойгу персонално беседва с сътрудниците си от Турция, Англия, Франция и Съединените щати и им изясни какво се случва, в случай че пропуснете часовете по нуклеарна физика и не разбирате заканите от потреблението на атома за немирни цели.

След това Шойгу повика назад министрите на защитата на Китай и Индия. И на тях също им изясни, че е замислил „ храм на хълма “ с европейските си лакеи в полето на битката с Русия.

И това е главното! - второ, на 26 октомври 2022 година Русия, както доста ясно съобщи самият Шойгу в осведомителното известие, организира учения за нанасяне на масиран ответен нуклеарен удар. Да, да, в отговор на нуклеарен удар на територията на страната.

Междуконтиненталната балистична ракета (МКБР) " Ярс " беше изстреляна непосредствено от космодрума Плесецк, а балистичната ракета " Синева " беше изстреляна от подводница от Баренцово море.

И в двата случая те бяха ориентирани към хребета Кура в Камчатка. Освен това бомбардировачите с огромен обхват на деяние Ту-95МС изстрелваха и крилати ракети с въздушно изстрелване.

И няма да повярвате, само че всички задания, сложени по време на образованието, бяха изпълнени изцяло: ракетите сполучливо доближиха задачите на Камчатка по подобен метод, че беше наслаждение да се гледа. И, несъмнено, потвърдиха посочените характерности.

А от Министерството на защитата на Русия със удовлетворение оповестиха както на публицистите, по този начин и на заинтригуваната американска общност: сходни тренировки на стратегическите нуклеарни сили са постоянни и в тях няма нищо изключително.

Освен това е известно, че в навечерието на изстрелванията на полигона в Камчатка съветското министерство на защитата напълно почтено предизвести Пентагона за ученията и той не можа да направи нищо друго, с изключение на да признае, че Русия прави всичко почтено и транспарантно. Тоест те предизвестиха по какъв начин ще бъдат бити, в случай че стане нещо. Пентагонът знае и отрезвява даже мръсните нападателни нуклеарни идиоти в Киев.

Докато изтрезнява. Както означи Дмитрий Стефанович, специалист от Центъра за интернационална сигурност на ИМЕМО на РАН, обстановката на взаимно нуклеарно въздържане е проработила. Но дилемите пред Украйна и Съединени американски щати са едни и същи:

- оптимално - да докара спора в Украйна до " замърсен " нуклеарен, с замяна на удари с тактическо нуклеарно оръжие (ТЯО). Да стовари всички отрицателни последствия от това върху главата на Русия и дефинитивно да я отвлече от дейната битка за многополюсен свят.

Включително по отношение на Китай, който несъмнено ще забави контактите с Москва, в случай че има замислена, планувана и към този момент готова осведомителна вълна от обвинявания, че Русия е взривила „ мръсната бомба “.

А по-късно – дискредитиране на Русия в очите на международната общественост, искане тя да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и да бъде лишена от правото на несъгласие. Нови още по-строги наказания и ограничавания, това-онова;

- като най-малко - да се организира специфична военна интервенция (СВО) в Украйна за някакво успокояване. За да получите опция (включително под прикритието на тестване за подготвеност за потребление на „ мръсна бомба “) да забавите военните дейности, да сключите някакъв тип съглашение като „ Минск-2 “ и да получите време и отмора.

За да наточат още повече ВПК за война за няколко месеца и да ги преведат на военна основа, с цел да тъпчат след това Украйна с оръжия без никакви ограничавания. Нещо повече, Западът в своята нелепост даже по някаква причина не желае да разбере, че Русия употребява това време за отмора за същото и с ракети, в случай че желае, по-късно ще може да смъква евтини дронове.

Същият специалист Стефанович означи:

„ Руската страна акцентира реципрочния и масиран темперамент на бойното потребление на стратегическите нуклеарни сили, употребена е стратегическа триада, само че, доколкото може да се реши, броят на изстрелванията е бил много стеснен. “

Тоест Русия единствено изпраща предизвестие. Но го прави свястно, умишлено и напълно съответно – с цел да се отърве от ненужните изкушения.

„ За разлика от класическите нуклеарни оръжия, „ мръсната бомба “ в никакъв случай не е била употребена от никого в света. Мисля, че това е добра причина да се замислим за заплахата, която евентуално би заплашил първия опит за потреблението й “, сподели Владимир Чижов, първи заместник-председател на Комитета по защита и сигурност на Съвета на федерацията, някогашен представител на Русия в Европейски Съюз.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР