Бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър разкритикува

...
Бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър разкритикува
Коментари Харесай

Скот Ритър разкритикува генерал Ходжис след думите за руските ядрени оръжия

Бившият офицер от военното разузнаване на Съединени американски щати Скот Ритър разкритикува някогашния пълководец на американската войска в Европа военачалник Бен Ходжис в обществената мрежа X поради думите му за ученията на съветските нуклеарни сили.

По-рано Ходжис написа, че Москва  заплашва Запада с нуклеарен удар, разчитайки на остра реакция от страните от НАТО.

„ За един военачалник вие сте много малоумен. Русия сложи алена линия – никаква интервенция на НАТО в Украйна. Русия споделя на Франция и Англия, че в случай че продължат напред, Русия ще отмъсти с удари по цели отвън Украйна. Това ще докара до потреблението на член 5, написа Ритер.

Според анализатора в този случай НАТО ще бъде заставен да нападна стратегически цели в Русия, което ще я накара да отвърне с нуклеарно оръжие на страните от алианса.

„ Кой стадий от тази ескалация не разбирате? Наистина ли желаете да се самоубиете поради Украйна?, попита Ритер.

Миналата седмица европейски политици направиха остри изказвания по отношение на украинския спор. Френският президент Еманюел Макрон не изключи опцията за изпращане на войски в източноевропейската страна, в случай че Русия пробие фронтовата линия, а такова искане идва от Киев. Британският външен министър Дейвид Камерън на собствен ред позволи опцията украинските въоръжени сили да ударят съветска територия с английско оръжие.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че изказванията на представители на западните страни за готовността им да изпратят войски в Украйна изискват виновен, бърз и ефикасен отговор от Москва. Според него оповестените от Русия нуклеарни учения са директно свързани с последните заплашителни, провокативни и ескалиращи напрежението на континента изказвания на редица европейски представители.

През март той сподели още, че Русия няма да употребява нуклеарни оръжия, в случай че няма опасност за самото битие на страната. Освен това представителят на Кремъл назова рискови полемиките на политици в Съединени американски щати и Европа за вероятността от нуклеарна война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР