В четвъртък, 12 януари, над по-голямата част от страната облачността

...
В четвъртък, 12 януари, над по-голямата част от страната облачността
Коментари Харесай

Слънцето се завръща, уикендът се затопля


В четвъртък, 12 януари, над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна; основно над Югозападна България ще се раздра и краткотрайно ще намалее. На обособени места, с по-голяма възможност в Източна България, ще превали, най-вече слаб дъжд, над към 900-1000 метра - сняг.

Вятърът и в Източна България до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан, а в останалата част от страната - слаб. Това се показва в седмичната прогноза за времето у нас от 12 до 17 януари на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък облачността ще се раздра, над доста региони и ще намалее. Ще бъде и съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса, в котловинните полета в Западна България - по-ниски, до минус 5 градуса. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 5 и 10 градуса.

В събота, 14 януари, вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан. Ще има променлива, по-често забележителна облачност, на обособени места, основно в западната половина от страната, ще превали едва, най-вече дъжд, в планините и планинските региони - сняг. Сутринта ще е по-студено, само че дневните температури едва ще се покачат.

В неделя, 15 януари, и през първите два дни от идната седмица, с превръщане напразно от югозапад, ще продължи да се затопля. Облачността ще е раздрана, в планините и планинските региони времето ще е до най-вече слънчево - с висока облачност.

В равнинната част от страната, в понеделник, 16 януари, тук-там към Дунав и в източната част на Горнотракийската равнина, и във вторник, допълнително региони, ще има ниска облачност или мъгла и там температурите ще остават по-ниски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР