В Чехия се обсъжда ново законодателство, с което ваксинирането срещу

...
В Чехия се обсъжда ново законодателство, с което ваксинирането срещу
Коментари Харесай

Чехия обмисля задължителна ваксинация за възрастните

В Чехия се разисква ново законодателство, с което имунизирането против Коронавирус да стане наложително за хората над 60-годишна възраст, съобщи ДПА.

Причината е, че че тази възрастова група е изложена на максимален риск да се разболее, сподели министър председателят Андрей Бабиш, който скоро ще напусне поста. Той добави, че съвещателен съвет по опазването на здравето към този момент е предложил да се вземе такова решение.

Бабиш сподели, че в здравното министерство се работи по законопроект за наложително имунизиране на някои професионални групи, в това число здравните служащи, служителите на реда, бойците и пожарникарите. Но към този момент не се обмисля оповестяването на ново изключително състояние поради пандемията.

На парламентарните избори през октомври Бабиш претърпя проваляне, а лидерът на опозицията Петър Фиала, евентуалният предстоящ министър председател, е съперник и на изключителното състояние, и на проектите за наложителна имунизация.

По последни данни в Чехия заболеваемостта на седемдневна база е 1029 на 100 000. Особено висока е в източната част на страната, което наложи армията за оказва помощ на претрупаните лечебни заведения. В някои градчета покрай немската граница бяха анулирани коледните базари.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР