В часовете преди обяд облачността в по-голямата част от страната

...
В часовете преди обяд облачността в по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Вятърът отива на изток, слънчево време в цялата страна

В часовете преди обяд облачността в по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Ще остане прохладно с сдържан, в крайните източни региони - краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред минус 5° и 4°, а оптималните - сред 10° и 16°.

По Черноморието облачността ще е раздрана, по-значителна преди обяд над южните региони, само че ще е съвсем без превалявания. По-късно денем облачността и там ще понижава и ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 7° до 11°. Температурата на морската вода е към 5°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще доминира слънчево време. По-значителна ще е облачността в утринните часове над Родопите, Странджа и Сакар, където на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен, преди обяд по високите и открити елементи - краткотрайно плевел североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра към минус 5°.

През идващите дни оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 15° и 20°. В четвъртък и през почивните дни ще бъде най-вече слънчево. В петък над източната половина от страната ще има по-значителни нараствания на облачността, слаби валежи и там дневните температури ще останат по-ниски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР