В бюджета за тази година Община Монтана залага 60 000

...
В бюджета за тази година Община Монтана залага 60 000
Коментари Харесай

Община Монтана ще подпомага семейства с новородени деца с по 60 000 лв.

В бюджета за тази година Община Монтана залага 60 000 лв. за подкрепяне на локални фамилии за новородени деца, заяви кметът Златко Живков.

За раждане на първо дете общината отпуска еднократно 300 лв., а за второ дете – 500 лв.. За близнаци се отпускат 600 лв., в случай че са първи, и 1000 лв. - в случай че са втори.

През предходната година са подкрепени над 150 фамилии, като на два пъти общината актуализира средствата поради покачвания растеж на раждаемостта.

За подкрепяне на млади фамилии за закупуване на първо жилище са заделени 20 000 лв., още толкоз - за помощ на фамилии с репродуктивни проблеми.

Талантливи деца от Монтана ще бъдат подкрепени за своите изяви в областите на науката, културата и спорта с 13 500 лв., а двама студенти по медицина и педагогика, поели ангажимент да работят в Монтана, ще бъдат подкрепени с 10 000 лв. да завършат следването си.

Общината заделя 61 000 лв. от бюджета си за закупуване на нова инсталация за МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана. Болницата е държавна, само че в нея се лекуват доста хора от нашата община и ние вършим каквото можем, с цел да е по-добре оборудвана, съобщи Живков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР