Със заповед на министъра на земеделието се налага забрана за

...
Със заповед на министъра на земеделието се налага забрана за
Коментари Харесай

Забраниха риболова на язовир „Огоста“

Със заповед на министъра на земеделието се постанова възбрана за лов на риба в язовир „ Огоста “ от 15 април до 31 май.

Това заяви началникът на бранш „ Рибарски надзор “ към Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) - Ростислав Василев.

Такава възбрана се постанова за пръв път, в предходните години е имало частична възбрана за множеството риболовни типове, като от нея са изключвани, тези които се развъждат през есенно-зимния интервал.

За феновете - рибари, които държат да практикуват заниманието си през това време, е оставена дребна зона от язовир „ Огоста “, в която може да хвърлят въдици. Тя се намира на 200 метра от водовземната кула до началото на полуостров „ Расника “. В същия интервал на това място ще бъде позволен и нощния любителски лов на риба с въдици, посочи Василев.

Риболовът в останалите водоеми в област Монтана също е неразрешен в интервала 15 април - 31 май, като изключение е направено единствено за парка край река Дунав в Лом и за язовир „ Долна вода “ край село Студено Буче в община Монтана.

От клона на ИАРА в Монтана приканват феновете рибари да се осведомят за кои водоеми важи възбраната и къде могат да практикуват заниманието си по време на размножителния интервал на рибата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР