По данни на полицията украинските военни, които са в Южна

...
По данни на полицията украинските военни, които са в Южна
Коментари Харесай

Прокуратурата допуска политически мотиви зад убийството на украинските войници в Мюнхен

По данни на полицията украинските военни, които са в Южна Германия, с цел да се възвръщат, са били открити с тежки прободни рани пред търговски център в град Мурнау в Горна Бавария в събота вечерта. Единият от тях, на 36 години, е умрял на място, а другият, на 23 години, е умрял от раните си в болничното заведение.

Малко след убийството полицията е задържала 57-годишен съветски жител по съмнения в ликвидиране. По първични данни тримата мъже са се познавали.

" Мотивът за закононарушението към този момент е неразбираем, макар че не може да се изключи политическа мотивация и се проверява във всички направления ", съобщи основната прокуратура в Мюнхен, която пое случая.

Украинските консули обясняват информацията за военните елементи, в които са служили жертвите, и откриват контакт със фамилиите им, се споделя в изказване на украинското държавно управление.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрo Кулеба е инструктирал генералното консулство в Мюнхен да следи случая и да поддържа връзка с немските правоприлагащи органи, се споделя в текста.

По-рано във вторник представител на немското държавно управление отхвърли да разяснява случая, като съобщи, че полицейското следствие продължава. Руското посолство не е дало отговор на молбата за коментар, отбелязва Ройтерс.

Жителите на Мурнау скърбяха във вторник за починалите като поставиха цветя и сложиха украински флагове върху спонтанен мемориал.

При различен случай, двама души, с двойно немско и съветско гражданско, бяха задържани в Германия през април по съмнения, че са подготвяли саботажни набези, в това число против военни уреди, което представители на управляващите дефинираха като опит да се подкопае военната поддръжка за Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР