В Бургаско се отчита невиждан ръст на новозаболели с COVID-19.

...
В Бургаско се отчита невиждан ръст на новозаболели с COVID-19.
Коментари Харесай

Висок ръст на новозаразени в Бургас, очаква се от следващата седмица учениците да учат онлайн


В Бургаско се регистрира невъобразим растеж на новозаболели с COVID-19. За последните 24 часа в региона са регистрирани 695 нови случая. Така региона минава в лилавата зона с 1 004 заболели лица на 100 000 души население, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Директорът на локалната здравна ревизия доктор Георги Паздеров към този момент е издал заповед за прекъсване на плановия банкет и оперативната активност в лечебните заведения, която би трябвало да бъде съгласувана с държавния основен контрольор. Изключения ще има за процедурите свързани с асистирана репродукция, пациентите с онкологични болести и трансплантациите.

От на следващия ден заран стартират масирани инспекции за противоепидемични ограничения.

Ще се ревизират строго предоставяните зелени документи. Полицията ще следи и за съблюдаване на всички ограничения – отдалеченост, стерилизация, носене на маски и впрочем. Униформените ще ревизират и дали предоставения документ дава отговор на данните в персоналните ни документи.

Очаква се от началото на идната седмица всички възпитаници в региона да преминат в онлайн форма на образование.

„ В началото на тази седмица имахме 22 паралелки под карантина, а през днешния ден са 105. 206 учители са заболели или под карантина. Предложихме на МОН да се преустановят присъствените занятия в община Бургас от края на тази седмица или от началото на идната. Тази мярка да се приложи и в цялата област “, разяснява доктор Паздеров.

Местният щаб за битка с ковид ще направи и предложение до здравното министерство за в допълнение финансиране на лечебните заведения.

Максималният брой кревати, които могат да бъдат разкрити в Бургас е 480. Към момента леглата за интензивно лекуване са 428. 25% от тях, посочи шефът на РЗИ-Бургас, са свободни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР