В Бургаско десетки къщи и временни постройки са напълно унищожени,

...
В Бургаско десетки къщи и временни постройки са напълно унищожени,
Коментари Харесай

Огромни щети от пожарите в Бургаско и Пловдивско

В Бургаско десетки къщи и краткотрайни постройки са изцяло унищожени, а хората укориха пожарната, че се е забавила. В Пловдивско гасенето на най-голямата кравеферма в България продължава втори ден. Щетите са за над половин милион лв..

Предполага се, че пламъците в бургаската вилна зона "Изворище " са тръгнали от прилежащата вилна зона "Сухото дере ", където десетки къщи към този момент ги няма. Хората описват, че пожарните са пристигнали с час забавяне и настояват, че огънят е пристигнал от околните ливади, оповестява NOVA.

Според пожарникарите обаче пламъците се разгорели във вилната зона, а в началото е дошъл единствено един противопожарен автомобил, защото сигналът е бил за горящи треви.

Тепърва вредите ще се пресмятат и ще се посочи точният брой на изгорелите вили.

Въпреки че пожарът към този момент е сподавен, до вечерта там ще дежурят три пожарни автомобила. През нощта дежурството ще се поеме от горското стопанство.

Междувременно тази нощ още веднъж се разгоря пожарът в най-голямата кравеферма у нас, която се намира край село Поповица. Малко преди среднощ обстановката стана сериозна. Петметрови огнени езици се издигнаха над запалените здания.

Четири пожарни коли през цялата нощ обливаха с вода периметъра към горящите бали и не разрешиха пламъците да обхванат и околните здания. По обяд пожарът в един от складовете беше изцяло сподавен, само че поради високата температура на горене бетонната структура се напука и част от нея се срути.

Съкращение на служащи няма да има, само че вредите във фермата са големи. Две са главните версии за огнената буря - че пожарът е тръгнал от една от машините, работеща в сеновала, а другата е незагасен фас.

Все още на място има тлеещи огнища и по тази причина на място през нощта ще останат два дежурни екипа.

Заради продължаващите жеги у нас рискът от пожари пораства. В идващите 24 часа най-сериозна заплаха има за крайните западни региони, както и югоизточните. Утре в действие са предизвестия за горещини от първа и втора степен за цялата страна. Очакват се температури над 37 градуса на сянка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР