В Бургас ще бъде отбелязана 110-годишнината от кончината на най-големия

...
В Бургас ще бъде отбелязана 110-годишнината от кончината на най-големия
Коментари Харесай

Бургас ще отбележи 110 години от кончината на Александър Георгиев - Коджакафалията

В Бургас ще бъде маркирана 110-годишнината от кончината на най-големия покровител и донор на града – Александър Георгиев - Коджакафалията.

На 15 юли, събота, от 10:00 часа, в символ на респект и поклонение пред неговата памет, Община Бургас провежда заупокойна молитва при гроба на Александър Георгиев – Коджакафалията в Траурния парк на Бургас. Ритуалът ще бъде воден от агатополския свещеник Йеротей.

От 11:00 часа ще бъдат положени цветя и венци на благодарност пред паметника на Александър Георгиев-Коджакафалията. Във възпоменателната стратегия ще вземат присъединяване сродници на благодетеля, бургаския Духов оркестър и деца от НЧ „ Пробуда 1880 “.

На годишнината от кончината на Коджакафалията са отдадени и други събития, които ще се проведат след 15 септември. Сред тях е литературният конкурс за пай роман и есе „ Доброто у индивида – урокът на Александър “. Инициативата е на бургаските читалища. Другото събитие от програмата е кръглата маса под надпис „ Родолюбие и състрадание – благодетелите на България “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР