В Бургас събират подписи в подкрепа на Кардиохирургичната болница. Болницата

...
В Бургас събират подписи в подкрепа на Кардиохирургичната болница. Болницата
Коментари Харесай

Протест в Бургас против закриването на болница

В Бургас събират подписи в поддръжка на Кардиохирургичната болница. Болницата може да затвори поради високия наем от 204 000 лв., който е принудена да заплаща от края на февруари, заяви Българска национална телевизия.
Тази сума е достигната след обществен търг от държавната бургаска университетска многопрофилна болница, притежател на пространствата, където е ситуирана кардиоболницата.

На оповестения търг се явява кардиоболница от Плевен и при наддаването цената на наема се усилва. Лекарите и сестрите от кардиохирургията молят страната и общината да се намесят и да не се стига до закриване.

Припомняме, до решението се стигна, откакто медици от общински лечебни заведения в цялата страна показаха недоволството си от ниските хонорари. В края на януари медиците от Козлодуй излязоха на митинг. Те сложиха и 10-дневен период на Ананиев да позволи казуса с нищожните заплати. Медиците бяха подкрепени и от своите сътрудници в Карлово.

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че до момента в който е на власт, няма да закрива лечебни заведения. Той разпореди на Министерството на здравеопазването да стартира разбори на финансовото положение на всяка една от общинските лечебни заведения в страната.

От своя страна министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев съобщи, че се обмисля концепцията да се обезпечат средства за общински лечебни заведения посредством даването им на " предпазен " статут.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР