В Бургас има множество сигнали на граждани, които се оплакват,

...
В Бургас има множество сигнали на граждани, които се оплакват,
Коментари Харесай

Жители на Бургас изпаднаха в ужас заради санирани блокове!

В Бургас има голям брой сигнали на жители, които се оплакват, че поради калпавата работа на строителите санираните им жилища са прокапали, написа " Флагман ".

Най-сериозно е ситуацията в два блока - блок 59 в ж.к. " Братя Миладинови " и блок 9 в ж.к. " Изгрев ".

Във вход 3 на блок 59 в ж.к. " Братя Миладинови " ядосани съседи желаеха да покажат вредите, нанесени им поради некачественото саниране. Оказа се, че казусът този път не е, както всекидневно от дограмата, а от покрива. Течовете стигат даже до първия етаж на входа.

„ Таванът тече, паркетът стартира да се надува. Не мога да сваря да променям цялостните кофи с вода с нови, даже парцалите ми свършиха. В една от стаите тапетът се отлепи. Безплатното саниране ще ни излезе тройно по-скъпо”, коментирала една от съседките, която живее на първият етаж.

Хората са ужасени и обезпокоени от водата, която продължава да пълзи по стените.

В жилището на последния етаж ситуацията е още по-отчайващо. Няма стена, която да не е мокра.

„ Вода тече даже от крушката, а това е доста рисково. Таванът е целият прогизнал. Във всяка стая съм поставил кофи и парцали, с цел да спася най-малко паркета. Дойдоха да санират или да събарят блока”, жалва се различен притежател на апартамент в същия вход.

Фирмата реализатор на санирането е „ Консорциум-саниране Бургас, Ямбол”, ДЗЗД, гр. Бургас, а строителен контрол се извършва от „ Трансконсулт-бг” ООД София.

Множество сигнали са подадени и в община Бургас и се чака инспекцията да се направи още през днешния ден, с цел да се скастри допустимо най-строго изпълнителят.



Съседи настояват, че ремонтът би трябвало да завърши до края на декември, само че по думите им служащите " цяло лято спели " и поради това надали ще влязат в период.

Работници коментирали пред изданието, че казусът в действителност идва тъкмо от покрива.

„ Покривът е подготвен, залят е, само че по краищата има едни улеи, които не бяха запълнени. Сега сме поставили пяна там и се надяваме да няма повече проблеми ”, споделил един от служащите.

По думите му сега тече инспекция на надзорната компания, която ще опише вредите.

Подобна е и обстановката в бургаския ж.к. „ Изгрев”, бл 9, вх. 7 . При всеки дъжд жилищата на бургазлии се наводняват, стените прогизват, а от таваните тече вода.

Кой обаче е отговорен за течовете и кой ще заплати разноските на пострадалите?

























Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР