В Бургас бележитите дати от българската история не се отбелязват

...
В Бургас бележитите дати от българската история не се отбелязват
Коментари Харесай

Знакови възрожденци посрещат бургазлии на 3 март

В Бургас бележитите дати от българската история не се означават официално и по обвързване. Затова и тази година Общината приготвя огромна стратегия по случай 3 март, оповестиха от община Бургас.

Празничната стратегия ще стартира в 11:30 часа на пл. " Св. св. Кирил и Методий ", където поданици и посетители на града ще бъдат посрещнати от най-знаковите фигури на националноосвободителните битки. Бургаските артисти Невена Николова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Валери Еличов, Златко Ангелов, Иван Григоров и Пламен Каров ще се трансфорат в Иван Вазов, Христо Ботев, Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захари Стоянов и съветския офицер Павел Калитин.

В 12:30 часа церемониален камбанен звън от всички православни храмове ще възвести Деня на свободата.

Кулминацията на празничните събития ще сложи събирателен високомерен и духов оркестър от близо 100 деца от бургаски учебни заведения, под диригентството на Анастас Камиларов, който ще извърши дружно за първи път в Бургас " Ботев марш " и Химна на Република България, а първият кмет на града Нико Попов ще разгласи изгрева на Свободата.

След празничния молебен, отслужен от бургаското православно духовенство, над 10 танцови ансамбъла ще поведат третомартенското хоро. На сцената ще се качи и огромният Иво Папазов с оркестър " Тракия ", който ще зарадва бургазлии с виртуозните си осъществявания.

Нека дружно застанем до кръста и камата, до черешовото топче, с българското знаме в ръка... Нека дружно с бургаските хорове запеем хайдушки, патриотични песни и съпреживеем насладата от Деня на свободата! Ще ви чакаме на площад " Св. св. Кирил и Методий ", приканват от община Бургас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР