В Бородянка - един от освободените преди дни градове северозападно

...
В Бородянка - един от освободените преди дни градове северозападно
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че в Бородянка има повече жертви от Буча

В Бородянка - един от освободените преди дни градове северозападно от Киев, евентуално има доста повече жертви, в сравнение с в Буча. Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски. След като съветските сили напуснаха Бородянка, стартира поетапно почистване на отломките. Само под два жилищни блока са открити телата на 26 души.

От украинската прокуратура оповестяват, че цел на съветските сили в града е било само цивилното население, оповестява Българска национална телевизия.

Според украинския основен прокурор Ирина Венедиктова съветската войска е употребила касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън. Преди началото на войната в Бородянка са живеели към 13 хиляди души.

" Разчистването на руините в Бородянка стартира. Ситуацията тук е доста по-страшна. Има доста повече цивилни жертви. Почти на всяка улица гледката е като тази в Буча - цялостно е с тела на цивилни хора. А какво ли ще се случи, когато светът научи истината за действията на съветската войска и в Мариупол? Навсякъде, където съветските окупатори са били, са осъществени едни и същи жестокости ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР