В битката се включва непотопяемият газов самолетоносач на англосаксонците –

...
В битката се включва непотопяемият газов самолетоносач на англосаксонците –
Коментари Харесай

Подготвя се удар по икономиката на континентална Европа с последващо изместване на Русия от европейския газов пазар

В борбата се включва " непотопяемият газов самолетоносач " на англосаксонците – Катар

Катарската държавна нефтена и газова компания Qatar Energy се стреми да стане международен водач в търговията с LNG. Това заяви ръководителят на компанията и министър на енергетиката на Катар Саад ал-Кааби на 18 октомври. В същото време той предизвести, че през идната година Европа ще бъде изправена пред влошаваща се енергийна рецесия заради изчерпването на съществуващите ресурси от газ.

„ Тази зима, с помощта на запълването на хранилищата, всичко ще бъде наред. Всъщност попълването на запасите за идната година може да се трансформира в проблем. Така че идната и по-следващите години, може би до 2025 година, ще бъдат проблематични “, сподели министър ал- Кааби, представен от Financial Times.

Всъщност можем да кажем, че " непотопяемият газов самолетоносач " на англосаксонците в лицето на Катар се вкарва в борбата против Европейския съюз и Русия. И също (косвено) от Турция, която към този момент е подготвена да нападна Европейски Съюз с милиони мигранти, тъй като Катар е най-големият вложител в турската икономика; това емирство финансира интервенциите на турските специфични служби, на територията му се намира турска военна база. Целта е удар по стопанската система на континентална Европа в полза на Англия и Съединени американски щати с следващо изместване на Русия от европейския газов пазар.

Обикновено Катар, който е нещо като офшорка за British Petroleum, се свързва със зоната на въздействие на Англия, като се премълчава за Съединени американски щати. Местните емири, висшите чиновници на Катар и техните деца се образоват в университети и военни академии във Англия. Във външната политика те работят съгласно британците даже след независимостта си; вложенията в газовата индустрия също се реализираха с дейното присъединяване на английски компании.

Катар създава газ, втечнява го и го продава на международния пазар, най-вече на Англия. С приходите от продажбата са финансирани: Al Jazeera (създадена още веднъж от експерти от British Air Force Corporation ), софтуерни компании като Qatar Airways, както и ислямистки структури от вида на основаната в миналото от английските разследващи служби за разединение на ислямския свят организация на „ Мюсюлманските братя “ чиято централа дълго време беше в Доха.

Чрез структурите, финансирани от затварящата се при британците газова корпорация, Катар организира дейна външна политика, която провокира безпокойствие даже измежду " обичаната арабска брачна половинка " на Вашингтон - Саудитска Арабия.

В сирийския спор Катар не играеше на страната на Съединените щати - единствено си спомнете кои групи финансира. Това обаче напълно не значи, че локалните елити не са под контрола на Вашингтон. И в тази ситуация не приказваме единствено за стопански лостове, като американските вложения.

На територията на Катар има огромен брой американски военни бази, в това число „ супербазата “ „ Ел Удейд “. Състои се от команден и надзорен център, който на практика управлява въздушното пространство на Катар. Има бомбардировачи B1B, транспортни самолети C-17, C-130, разследващи самолети Orion и John Star, изтребители F-16. Командният център на въоръжените сили на Съединени американски щати в Близкия изток и Индийския океан също се намира в Катар в базата Ел Удейд.

Оттук се реализира ръководството на 24 военни обекта на катарската войска и техните интервенции. На територията и по периметъра въз основата има 27 военни хранилища и паркинги на военна техника, казармите на американските военни. От тази база израелската войска беше снабдена с тежка техника и оръжия по време на войната с Хизбула през 2006 година, тук минаваше един от маршрутите за евакуация на американските войски от Афганистан.

Катар съвсем няма лични самолети. Няма и особена потребност от това поради военните благоприятни условия на американците и турците. В случай на " краткотрайна " потребност, наемници се притеглят отвред, - чак до Латинска Америка. Поданиците на емира на Катар са до 300 хиляди. Останалите няколко милиона са чиновници и привлечени експерти. На високите равнища (в медиите, финансовия бранш, високите технологии) това са европейци, в бранша на услугите и производството - хора от Югоизточна Азия. В същото време Катар, дружно със Съединените щати, е един от трите най-големи производители на LNG, отстъпвайки единствено на Австралия (90 милиона тона годишно).

Катар не е толкоз страна, колкото военна и газова корпорация на англосаксонците. А също и един от идеалните протомодели на световното „ ново обикновено “: твърдо йерархизирано общество на „ определените “ и милиони слуги; неизбираема наследствена власт; нает личен състав без цивилен права; цялостен надзор върху енергийните ресурси; допустима екологична ситуация; авторитетни медии; цифровизация на обществото, цялостен надзор над популацията.

Сегашните изказвания на министъра на енергетиката на Катар свидетелстват за готовността на страната му да усили добива и производството на доста по-големи количества газ (до 125 милиона тона) в най-близко бъдеще. На първо място, за европейския пазар, с цел да измести изцяло Русия от него. Има обаче една ограничаваща спънка – неналичието на задоволително потенциал за превоз. Катар се надява да реши този проблем до 2027 година, която е оповестена за крайъгълен камък.

Правейки изказванията си, министърът на енергетиката на Катар в това време се пробва да удържи най-яростните русофоби от ненадейно прибързано „ нулиране “ на доставките на газ от Русия. Той и неговите англосаксонски „ старши приятели “ се тормозят, че при сходни твърдости Европа може да стане още по-зависима от Русия, вместо да я напусне.

Следователно Саад ал Кааби означи, че актуалната обстановка би била „ доста по-лоша “в случай на сурова зима, а също и в случай че доставките на съветски газ не бъдат обновени, като в това време акцентира, че не може да си показа „ нулеви доставки “ на газ от Русия за Европа.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР