В Берлин утре започва процес, който може да засили германско-руското

...
В Берлин утре започва процес, който може да засили германско-руското
Коментари Харесай

В Германия съдят руснак, заподозрян в извършване на поръчано от Москва убийство

В Берлин на следващия ден стартира развой, който може да ускори германско-руското напрежение. Пред съда ще се яви хипотетичният причинител на ликвидиране в центъра на немската столица на чеченски опозиционер. Подозира се, че обвиненият е работил по заповед на Москва, предава във вторник организация Франс прес.

Заподозреният Вадим К., прочут и като Вадим С., е упрекнат, че през лятото на 2019 година е прострелял живеещ в Германия грузинския жител от чеченски генезис - 40-годишния Торнике Кавтарашвили.

55-годишният руснак, който досега мълчи при разпитите, ще бъде съден от профилиран арбитражен съд, който гледа каузи, свързани с националната сигурност.

Процесът стартира в конюнктура на трайно напрежение сред Берлин и Москва. Неотдавна то се изостри поради хипотетичното отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални, който беше признат за лекуване в Германия.

Тестовете, направени в тази страна, които бяха доказани от Франция и Швеция, потвърждават, че 44-годишният опозиционер е бил токсичен с " новичок ", нервнотоксично вещество, създадено от някогашния Съветски съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР