В Берлин с грандиозно шоу приключиха празненствата пред Бранденбургската врата,

...
В Берлин с грандиозно шоу приключиха празненствата пред Бранденбургската врата,
Коментари Харесай

Отвъд Стената: Приключиха празненствата по повод 30 години от падането на Берлинската стена

В Берлин с грандиозно шоу завършиха празненствата пред Бранденбургската врата, която дълги години е знак на разделянето на Гермяния и Европа, а в този момент – знак на обединяването.
Отвъд Стената: Историческа неточност даде начало на еуфорията преди 30 година Германия отбелязва 30 години от рухването на Берлинската стена
Именно там в годините на Студената война се чуват доста значими послания - на президента Кенеди: „ Аз съм берлинчанин”, след което и на Рейгън, който споделя:„ Господин Горбачов, отворете тази врата ", и в нощта на 9 ноември 89-та година международните медии демонстрират по какъв начин тази стена рухва и хората се радват.

От Бранденбургската врата политиците насочиха значими послания. Германският президент Валтер Щанмайер предизвести, че в Германия и Европа се издигат нови стени, а точно тези на гнева и омразата.

Външният министър на Германия насочи апел към своите сътрудници, да работят повече за обединена Европа.

Нашата страна беше показана от външния ни министър Екатерина Захариева, която съобщи, че за нея това е едно от най-важните събития.
Отбелязваме 30 години от рухването на комунизма у нас След 33-годишно ръководство на 10 ноември 1989 година Тодор Живков е освободен от поста общоприет секретар на Българска комунистическа партия
„ Обединението на Европа, алегорично е, по тази причина се празнува рухването на Берлинската стена, а за нас – на първо място тази дата донесе независимост. Много ми се желае да мислим за това, която ни сплотява, а не какво ни разделя. Няма да не помни къде бях, бях на 14 и имаше чувство за боязън, само че доста бързо то се размени с чувството за свобода”, спомня си Екатерина Захариева.

Обединеното към момента не е приключило след 30 години. Това подчертава и канцлерът Ангела Меркел.
1989: Отвъд Стената Отбелязваме 30 години от рухването на комунизма у нас Феновете на " Херта " бутнаха стената 30 години по-късно (ВИДЕО) Отвъд Стената: Историческа неточност даде начало на еуфорията преди 30 година Трабанти " събориха " Берлинската стена в Павел баня Борисов за годишнината от рухването на Берлинската стена: Още носим белезите от комунизма Отвъд Стената: Среща сред някогашни „ идеологически врагове ” Отбелязваме 30 години от рухването на Берлинската стена Отвъд Стената: Как подигравка в „ Стършел ” издаде, че тоталитаризмът си отива Отвъд Стената: Ролята на Радой Ралин в дисидентското придвижване у нас Отвъд Стената: Екопротестът при „ Кристал ” – началото на дисидентското придвижване в България
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР