В Белия дом ще бъде подписано мирно споразумение между Израел

...
В Белия дом ще бъде подписано мирно споразумение между Израел
Коментари Харесай

Николай Младенов: Ключът на договора Израел - ОАЕ може да е мир в Палестина

В Белия дом ще бъде подписано спокойно съглашение сред Израел и Обединените Арабски Емирства. На събитието във Вашингтон ще участва и външният министър на Бахрейн, който ще подпише също съглашение за нормализиране на връзките с Израел. Защо е значимо всичко това? Това разяснява пред Българска национална телевизия Николай Младенов  Николай Младенов Николай Евтимов Младенов е определен за министър на външните работи от 41-ото Народно заседание на 27, специфичен координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия Изток.

"Това е първото ново съглашение, което възстановява връзките сред двете страни. То е значимо, тъй като основава две невероятни благоприятни условия за района - от една страна, битката с радикализацията и общи действиея против вируса COVID-19 и на второ място, общи дейности за решение на Палестинския въпрос, без което дълготраен мир не може да има ", изясни Николай Младенов  Николай Младенов Николай Евтимов Младенов е определен за министър на външните работи от 41-ото Народно заседание на 27.

"Това съглашение изпраща сигнал за съдействие, в район, който е раздиран от спорове, добави той. От самото началото на американските дейности, една от огромните закани, е анексирането от Израел на окупираните територии на Западния бряг. Със съглашението се постави завършек на това, тъй че ползата от позиция на Съединени американски щати, е свързване на контакти и съдействие сред техни сътрудници в района ", изясни Младенов.

По думите му, това е доста повече от договорка и съставлява откриване на капацитета в съдействието сред две много съществени стопански системи.

"Палестинската страна се усеща изолирана и това е сериозен проблем, който би трябвало да бъде преодолян. За страдание, през последните години той е в цялостна застоялост по тази причина и една от главните точки в съглашението е прекъсване на анексирането на окупираните територии на Западния бряг, безапелационен е дипломатът. На всички е ясно от години, че Израел, ОАЕ и другите страни от Близкия Изток имат общо схващане за тяхната сигурност, тъй че няма да се развие единствено икономическото съдействие. От моя позиция, един от най-съществените опасности е икономическата маргинализация в целия район. Връзката с политическите елити може да бъде възобновена единствено с доста съществени дейности по отношение на социално-икономическата политика в този район. Потенциалният резултат от това съглашение е в усилването на тези страни, които пазят толерантността. В момента нито палестинската власт, нито израелското държавно управление имат интерес от нагнетяване на напрежението в този район и точно това може да е ключът в съглашението, което има голям капацитет ", изясни на финала Младенов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР