В българското право се въвежда . Силно критикуваната промяна, която

...
В българското право се въвежда . Силно критикуваната промяна, която
Коментари Харесай

Окончателно: Дълговете на гражданите ще се отписват с 10-годишна давност

В българското право се вкарва. Силно подложената на критика смяна, която се чака да облекчи така наречен „ безконечни длъжници “, бе призната на второ четене от Народното събрание в петък сутринта с на практика единомислеща поддръжка.

До момента никой не е пресметнал какви са предстоящите резултати от мярката, която ще се задейства след 6-месечен отлагателен интервал след влизането на закона в действие.

Все още нито една от институциите, които имат право да оспорят текстовете пред Конституционния съд, не е оповестила, че ще го направи. Не е ясна и позицията на президента Румен Радев, който следва да подпише закона.

Според признатите текстове с приключването на 10-годишна отминалост се погасяват всички вземания против физически лица, стига те да не са отсрочени или разсрочени. Това значи, че след приключването на периода от 10 години за длъжниците няма да има никакви правни последствия от обстоятелството, че не са погасили задължението си, а кредиторите им губят парите си вечно.

Промените в Закона за отговорностите и договорите ще работят обратно във времето, т.е. ще важат и за заварените отговорности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР