В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато

...
В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато
Коментари Харесай

Георги Иванов: Докато съм тук, футболисти с друг цвят на кожата няма да играят за България!

" В българския народен тим би трябвало да играят единствено българи. Докато аз съм шеф на националните тимове непознат състезател, с непознат паспорт, с различен цвят на кожата няма да играе в българския народен тим. Достойнство за всички българи е да играят за националния тим, в случай че не могат, това бие върху нас. Не желая футболисти от други страни да заместват българските. В някои страни това може да го има, само че за мен е порочна процедура ", това съобщи в Монтана Георги Иванов - отговорник за националните гарнитури в Българския футболен съюз, представен от БНР.

 

 

Думите му провокираха стихия от неодобрение на тематика " расизъм ".

Гонзо обикаля страната и прави срещи с клубове на тематика детско-юношески футбол, само че след срещата в Монтана и въпросното изявление за играчи " с различен цвят на кожата " акцентът изрично бе преместен в друга посока, още повече, че футболът на международно равнище непрекъснато е в акции против расизма. 

 

Дори сега, в който Георги Иванов прави това изявление, към мъжкия народен тим е вперил взор футболист, трансформирал се в част от младежкия народен отбор на България, който може да се почувства непосредствено обиден. Силвестър Джаспър е с майка българка и татко от Нигерия, играе в Англия, само че към този момент се изявява и в националния отбор на България до 21 година

Пред представители на детско -юношеските тимове от областите Монтана, Видин и Враца, техническият шеф на футболната ни централа, показа задачите и насоките за работа при подрастващите.

" Да помогнем да се направи идея, да помогнем в случай че имат потребност да развият школата. Да покажем разпоредбите, при 9,10,11-годишните по какъв начин се тренира. Не да демонстрираме тренировки, а правила. Да представим он-лайн академията, в която има към 2000 тренировки ", разясни легендарият нападател.

Подмладяването на мъжкия народен тим на България е реалност. Целите пред селекционерът Младен Кръстаич са високи, и такива би трябвало да бъдат, безапелационен е Иванов.

" Целта на националният тим сега е да се класира за европейското състезание. Няма какво да си приказваме. Някои споделят, че по този начин мятам огромна отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял състезател да отиде на олимпиада и единствено да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, отново се бори да стигне до най-високото равнище. Ние си слагаме високи цели, в случай че не стане, ще бъде опит. После ще пробваме идната година в квалификациите за международното състезание. България е извънредно време да се класира за огромен конгрес "

Легендарният нападател на Левски разяснява и обстановката с отказаните от „ сините ” контролни срещи в Дубай против съветски тимове.

" Феновете не може да дефинират Левски с кой тим да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, тимът е отишъл там да се приготвя и дали ще играе с съветски, украински или африкански отбори няма никакво значение ", съобщи Георги Иванов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР