В България се прилагат световните стандарти за лечение на Covid-19,

...
В България се прилагат световните стандарти за лечение на Covid-19,
Коментари Харесай

Доц. Владимир Ходжев: До болница достигат неваксинирани пациенти

" В България се ползват международните стандарти за лекуване на Covid-19, огромният проблем у нас е ниското равнище на имунизация . Близо 4 милиарда души в света към този момент са имунизирани. Има редица страни, в които процентът е доста висок, над 70%. Ние се нареждаме до страни като Ливан, Бирма, Либия, Зимбабве, Мавритания с към 20% имунизирани ". 

Това сподели пред БНР доцент Владимир Ходжев, ръководител на Българското сдружение по белодробни заболявания и шеф на клиниката по пулмология в университетската многопрофилна болница " Свети Георги " в Пловдив. 

Той уточни, че от 36 души, които се лекуват в клиниката сега, двама са имунизирани

" Пациентите, които доближават до болница сега, са неимунизирани . Ваксинираните изкарват леко заболяването, единици са тези, които имат тежест на болестта и това постанова хоспитализация. При неимунизираните има риск от тежко протичане на болестта. Смъртността в страни с висок % на имунизирано население е доста по-ниска в съпоставяне със смъртността в страните с по-малко ваксинирани ". 

В предаването " Хоризонт до обед " доцент Ходжев добави: 

" Има нараснала наклонност на хоспитализиране на пациенти с хронични болести, с онкологични болести. Те са рискови за по-тежко протичане на болестта. При част от пациентите с Covid-19 имаме полиорганно засягане . Клиничната картина става много по-тежка ". 

И разказа имунизацията като броня - " когато стрела улучи тяло без броня, тя може да пробие белия дроб, в случай че има броня, стрелата ще отскочи или единствено леко ще одраска тялото ". 

Интервюто с доцент Владимир Ходжев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР