В България съществуват две мнозинства - едно официално на двете

...
В България съществуват две мнозинства - едно официално на двете
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Истинското мнозинство в парламента е ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

В България съществуват две болшинства - едно публично на двете най-големи обединения ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", и едно същинско, което движи страната и взима най-важните решения - на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Това съобщи в декларация от парламентарната естрада ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се включи в сред водачите на ръководещото болшинство Бойко Борисов и Кирил Петков.

Нинова взе мотив от по правни въпроси, с цел да разгласи от трибуната, че случилото се е невиждано и е знак за съществуването на плаващи болшинства, като уточни, че до този миг двете политически сили не са съумели да одобряват нито един закон с единогласие и без да се карат.

 Плаващи болшинства против съдружно съглашение: Борисов и Петков в конфликт за ръководството Плаващи болшинства против съдружно съглашение: Борисов и Петков в конфликт за ръководството

" Много е рисково, че минаваме на плаващи болшинства, това не може да подсигурява в нито един миг какъв закон ще влезе и какъв ще излезе ", означи Нинова, след което се хвана за думите на Кирил Петков, който, че ГЕРБ слагат в риск държавното управление и работата на Народното събрание с разчитането на плаващи болшинства и трансформират " Продължаваме промяната - Демократична България " в смокинов лист.

" Сега разбирате за какво Българска социалистическа партия прекъсна договарянията за държавно управление. Не Гешев, не Пешев, не Сарафов, никой не е отговорен за нашето решение, с изключение на един - споделя се Бойко Борисов ", съобщи Нинова.

С тези думи тя се опита да пресече офанзивите на ГЕРБ към социалистите, които към този момент седмици наред ги атакуват поради да даде поддръжка за държавно управление с първия мандат на ГЕРБ. Според партията на Борисов смяната в решението на Нинова се дължи на напън от прокуратурата и по тази причина тя няколко пъти беше наречена от депутати от ГЕРБ " секретарка на господин Гешев ".

Решението на Българска социалистическа партия да се откаже от договарянията пристигна единствено няколко часа откакто, упрекна ГЕРБ и водача ѝ Бойко Борисов, че стоят за опита за неговото премахване. Тогава в изявлението си Гешев съобщи, че е бил поканен да си подаде оставката до 10 ч. и в случай че не го направи, някой щял натисне копчето " ENTER " за някакви видеоклиповe ". Нинова обаче отхвърли оттеглената поддръжка за ГЕРБ и отводът на Гешев да си подаде оставката да са обвързван.

От парламентарната естрада Нинова уточни повода да се отдръпна от преговорния развой: " ние преди месец разбрахме, че желаят да ни употребяват за смокинов лист. Тогава аз споделих, че няма да сме аварийна гума на тротинетката, само че то е същото: няма да позволим Българска социалистическа партия да бъде смокинов лист на задкулисието. И по тази причина напуснахме ".

По думите ѝ тя била осъзнала, че Българска социалистическа партия ще бъдат употребявани, откакто сложила тематиката за военната помощ за Украйна, само че получила отговор, че даже и социалистите да не поддържат сходно решение, то има и други парламентарни групи, с които да мине. " Ние сме мъдри и опитни хора и няма да позволим да бъдем смокинов лист, както се чувствате вие през днешния ден ", обърна се Нинова към " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Късно е либе за китка. Или ще играете хорото до край или се пускайте овремеКорнелия Нинова, водач на БСП
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР