В атентата са ранени двама полицаиЕрдоган: Ще продължим с решителност

...
В атентата са ранени двама полицаиЕрдоган: Ще продължим с решителност
Коментари Харесай

Камикадзе взриви бомба пред МВР в Анкара

В атентата са ранени двама служители на реда
Ердоган: Ще продължим с увереност битката с тероризма

Самоубийствен терористичен акт бе осъществен през днешния ден пред постройката на турското Министерство на вътрешните работи в Анкара. Няма жертви, ранени са двама служители на реда, съобщи Би Би Си.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви, че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство към 9,30 часа. Eдиният от атентаторите се е самовзривил, а другият, който също носел експлозиви, е бил обезвреден от полицията.

Състоянието на двамата ранени служители на реда не е тежко, уточни Йерликая.

Атаката провокира засилени ограничения за сигурност. Движението по няколко булеварда в центъра на столицата Анкара бе отцепено. Сапьори правиха следени гърмежи на “подозрителни пакети ”. Полицията увери, че няма причина за суматоха измежду жителите на града.

Министерството на вътрешните работи се намира напълно покрай Великото национално заседание на Турция, където през днешния ден бе открита новата парламентарна година.

По информация на турската телевизия “А Хабер ” терористите, направили нападението, са пристигнали в столицата с откраднат автомобил от централния окръг Кайсери, чийто притежател са простреляли.

“Ще продължим с увереност битката против тероризма ”, съобщи президентът Реджеп Ердоган в речта си през днешния ден в Народното събрание. И уточни, че терористите, направили бомбеното нахлуване пред Министерство на вътрешните работи, са се провалили в “последния си опит ” да застрашат мира и сигурността на жителите.

Днешното терористично нахлуване е първото в Анкара от 2016 година През март 2016 година 37 души бяха убити в турската столица, когато кола-бомба бе взривена в центъра на града.

Днешният атентат бе осъществен съвсем година, откакто шестима души бяха убити и 81 души бяха ранени при детонация в центъра на Истанбул. Турция упрекна за това нахлуване кюрдски бойци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР