В Аляска Пентагонът завърши строителството на радар с голям обсег

...
В Аляска Пентагонът завърши строителството на радар с голям обсег
Коментари Харесай

Пентагонът разположи в Аляска радар, засичащ балистични свръхзвукови ракети

В Аляска Пентагонът приключи строителството на радар с огромен обхват от системата за противоракетна защита на Съединени американски щати и възнамерява да стартира тествания , заяви Reuters.

Радарът може да наблюдава междуконтинентални балистични ракети, свръхзвуково оръжие и други системи.

" Строителството на радара с огромен обхват (LRDR) е приключено и в този момент можем да стартираме стадия на тестванията, който ще направи допустимо оперативното потребление на тази сериозно значима система. LRDR ще разреши на Северното командване по-добре да пази Съединените щати от балистични и свръхзвукови ракети. " - съобщи шефът та Агенцията за противоракетна защита на Пентагона вицеадмирал Джон Хил.
 В Пентагона виждат риск след 76-те години мир сред великите сили Обновена
В Пентагона виждат риск след 76-те години мир сред великите сили

Ген. Марк Мили желае армията на Съединени американски щати бързо и фундаментално да се промени, " с цел да не се окаже от неверната страна на спора "

Новият радар е ситуиран в радарната станция Clear Space Force. Действието му е основано на потреблението на високи технологии , при които посредством потреблението на галиев нитрид доста се усилват опциите на апаратурата. Общата стойност на оборудването е 1.5 милиарда $ .

Пентагонът възнамерява разполагането на радари от подобен вид от 2015 година Целта на потреблението на тези системи е да се подобрят опциите за прехващане на ракети от Иран и Северна Корея. Главен реализатор при основаването на LRDR е компанията Lockheed Martin.
 Пентагонът сътвори група разрушители за противопоставяне на съветските подводници
Пентагонът сътвори група разрушители за противопоставяне на съветските подводници

В състава на групата влизат " двата най-боеспособни разрушителя ": " Томас Хаднер " и " Доналд Кук "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР