В Алжир над 1000 съдии минаха на страната на протестиращите

...
В Алжир над 1000 съдии минаха на страната на протестиращите
Коментари Харесай

Протестите в Алжир продължават

В Алжир над 1000 съдии минаха на страната на протестиращите и оповестиха, че няма да бъдат наблюдаващи на изборите идващия месец. Демонстрациите против ръководството на Абделазис Бутефлика не престават. Малко след завръщането на президента от Швейцария, в телевизионно послание началникът на Генщаба се разгласи за единение на народа и армията.

 © БГНЕС
Недоволните от ръководството на Абделазис Бутефлика съдии оповестиха основаването на нова асоциация, която няма да се подчинява на указите за президентските избори. Към митингите се причисли и гилдията на юристите, която от през днешния ден е в 4-дневна стачка.

Народът и армията на Алжир имат обща визия за бъдещето на страната, съобщи началникът на Генщаба. И това беше единственото известие на управляващите след завръщането на Бутефлика след двуседмичния му престой в швейцарска болница.
ген. Гаед Салах, шеф на Генщаба на армията на Алжир: Националната войска се гордее да е част от тази решителна нация и да споделя същите полезности и правила.
Управлението на Бутефлика постоянно се е крепяло на военните, а военачалник Гаед Салах е считан за един от най-доверените му хора. От началото на митингите генералът няколко пъти разгласи, че изборите няма да бъдат анулирани и че вотът ще се организира на 18 април. Протестиращите, обаче, също нямат желание да се отхвърлят от демонстрациите. За на следващия ден е плануван огромен митинг на студентите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР