В 68-минутното си обръщение към Конгреса демократът Байдън направи остри

...
В 68-минутното си обръщение към Конгреса демократът Байдън направи остри
Коментари Харесай

Байдън и речта пред нацията. Какво каза президентът на САЩ?

В 68-минутното си послание към Конгреса демократът Байдън направи остри контрасти със своя републикански противник и провокира поддръжниците на Тръмп в залата по време на речта, която беше гледана колкото поради представянето на 81-годишния президент, толкоз и поради политическите му оферти, написа " Ройтерс " в собствен разбор.

" Путин, няма да се откажем! " – с убеден глас, ясно и очебийно изрично Джо Байдън не остави никакво подозрение, че е президент, който добре знае защо приказва и същински „ гори “ по значимите тематики за Съединени американски щати и света, отбелязва немската социална медия АРД във връзка речта на Байдън за положението на нацията.  

Байдън упрекна Тръмп , своя републикански конкурент на изборите на 5 ноември, че е погребал истината за нападението на 6 януари 2021 година в Капитолия, че се е поклонил на съветския президент Владимир Путин и е блокирал законопроект за стягане на рестриктивните мерки по границата на Съединени американски щати с Мексико.

По отношение на Близкия изток президентът съобщи, че е работил за неотложно преустановяване на огъня, което да продължи шест седмици, сред бойците на Хамас и Израел, и предизвести Израел да не употребява помощта за Газа като разменна монета.

По-голямата част от забележките му бяха ориентирани към Тръмп, макар че Байдън не го загатна поименно.

Байдън стартира, като разгласи, че демокрацията е под опасност вкъщи и в чужбина и разкритикува Тръмп за това, че е, в случай че те не харчат повече за защита.

" Сега моят предходник, някогашен президент републиканец, споделя на Путин, изтъквам: " Правете каквото желаете ", сподели Байдън. " Смятам, че това е възмутително, рисково и недопустимо ".

Байдън, който настояваше Конгресът да отпусне в допълнение финансиране на Украйна за войната ѝ с Русия, също имаше обръщение към Путин: " Няма да се оттеглим ".

Речта даде опция на Байдън, който страда от невисок рейтинг, да приказва непосредствено пред милиони американски телевизионни фенове за визията си за още един четиригодишен мандат.

Той употребява опцията да направи контрастност с Тръмп във връзка с правата на абортите и стопанската система и насочи няколко закачки към републиканските законодатели в залата с ексцентрични смешки, които наподобява имаха за цел да успокоят опасенията за неговата възраст и умствена заостреност.

Байдън упрекна Тръмп и републиканците, че се пробват да пренапишат историята за на 6 януари 2021 година от поддръжници на някогашния президент, които се пробват да анулират успеха на Байдън през 2020 година

" Моят предходник и някои от вас тук се пробват да загърбят истината за 6 януари. Аз няма да го направя ", сподели Байдън, което е сигнал, че ще акцентира на този въпрос по време на акцията си за преизбиране. " Не можеш да обичаш страната си единствено когато печелиш ".

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че 77-годишният Байдън и 77-годишният Тръмп са с близки резултати в конкуренцията. Повечето американски гласоподаватели не са въодушевени за реванша, откакто Байдън победи Тръмп преди четири години.

Тръмп, който е изправен пред голям брой престъпни обвинявания, до момента в който се бори за преизбиране, съобщи, че възнамерява да накаже политическите си врагове и да депортира милиони мигранти, в случай че завоюва втори мандат в Белия дом.

 

Байдън акцентира поддръжката си за правата на абортите и даде обещание да ги трансформира в закон на страната, в случай че американците изберат задоволително демократични законодатели за това.

Той възобнови и устрема си да накара богатите американци и корпорации да заплащат повече налози, като показа оферти, включващи по-високи минимални налози за фирмите и американците с благосъстояние над 100 млн. $. Подобна данъчна промяна е малко евентуално да бъде призната, в случай че демократите не завоюват мощно болшинство в двете камари на Конгреса на вота през ноември, което не се планува.

Байдън предложи нови ограничения за понижаване на разноските за жилища, в това число данъчен заем в размер на 10 000 $ за купувачите на първо жилище - самопризнание за терзанието на потребителите от високите лихвени проценти по ипотечните заеми - като в същото време се похвали с икономическия прогрес на Съединени американски щати по време на мандата си.

Икономиката на Съединени американски щати се развива по-добре от тази на множеството страни с високи приходи, като продължава да нараства броят на работните места и потребителските разноски. Но като цяло американците дават на Тръмп по-добри оценки в анкетите по стопански въпроси, написа " Ройтерс ".

Сред гостите на брачната половинка на президента за речта е шведският министър-председател Улф Кристерсон, който е във Вашингтон във връзка формалното присъединение на Швеция към НАТО в четвъртък, две години след нахлуването на Русия в Украйна.

Байдън приключи речта си с отпратка към възрастта си, като съобщи, че по време на кариерата му са му казвали, че е по едно и също време прекомерно млад и прекомерно остарял. " Независимо дали съм млад или остарял, постоянно съм знаел какво устоя ", сподели той. Той акцентира, че възрастта на Тръмп е близка до неговата. " Сега други хора на моята възраст го виждат по друг метод ", сподели той, визирайки другите им визии за Америка.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР