В 68-ма бригада „Специални сили“ беше проведен анализ на подготовката

...
В 68-ма бригада „Специални сили“ беше проведен анализ на подготовката
Коментари Харесай

Министерството на отбраната: В 68-ма бригада „Специални сили“ беше проведен анализ на подготовката през 2018 г.

В 68-ма бригада „ Специални сили “ беше извършен разбор на подготовката през 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Командирът на 68-ма бригада бригаден военачалник Явор Матеев организира годишния разбор на подготовката на Специалните сили през 2018 година Той подчертава на присъединяване на бригадата в национални и интернационалните учения, както и в осъществяването на задания за противопоставяне на тероризма в съдействие със профилираното формирование за битка с тероризма на Министерство на вътрешните работи.

Бригаден военачалник Матеев означи, че през по-голямата част от годината Специалните сили сполучливо са съдействали на структурите на Министерство на вътрешните работи да не бъде допускано незаконното прекосяване на мигранти през държавната граница с Гърция и Турция. „ Приносът на бригадата в тази интервенция е високо оценен от военното и политическото управление на страната “, уточни той.

Сред целите през 2019 година командирът на Специалните сили открои задълбочаването на взаимоотношението със структури на Министерство на вътрешните работи, както и взаимната подготовка с морския профилиран разследващ отряд на Военноморски сили, с парашутистите от състава на Военновъздушни сили и с екипажите на военни транспортни самолети.

Той уточни, че процесът за развиването на български Сили за специфични интервенции продължава по проект и среща поддръжката на военното и политическото управление. На разбора на подготовката на 68-ма бригада „ Специални сили “ участваха заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и началникът на отдел „ Специални операции” в дирекция „ Операции и подготовка “ полковник Роман Ромов.

Вицеадмирал Емил Ефтимов благодари на командния състав на бригадата за положените старания за сполучливото осъществяване на заложените в проекта за 2018 година задания. Той удостовери, че военното управление на Българската войска поддържа развиването на Специалните сили на Българската войска и съобщи, че основаването на командване на Силите за специфични интервенции през тази година ще бъде реалност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР