В 3.31 ч. е имало силна експлозия, която е изпочупила

...
В 3.31 ч. е имало силна експлозия, която е изпочупила
Коментари Харесай

Събудиха Путин с черна новина: Втори голям кораб, гордост на Крем...

В 3.31 ч. е имало мощна детонация, която е изпочупила прозорците на околните до пристанището здания. След това почнала експлозия на муниции. Авторите на канала означават, че десантният транспортен съд " Новочеркаск " е бил претрупан с ирански дронове-камикадзе " Шахед ". " Той не може да премине през Босфора в сходство с Конвенцията от Монтрьо, само че може би е дошъл  от Новоросийск (Руска федерация). На кораба е имало и други муниции ", се споделя в известието.

По-късно са избухнали пожали и в други съветски военни обекти.

 

В 7:00 сутринта в утринния отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна удостовери: тактическата авиация на Военновъздушни сили нападна с крилати ракети огромния десантен транспортен съд на Черноморския флот на Русия " Новочеркаск " в региона на Феодосия.

 

Корабът е погубен. Кремъл и Москва към момента мълчат за тежкия удар, само че медии като Канал24 и други към този момент оповестиха за тежката загуба на съветската войска. Военни блогъри настояват, че президентът Путин е бил разсънен тази заран рано с печалната вест за тежката загуба на морския флот и бил извънредно сърдит. Блогърите напомнят изказване на Путин, че следи всичко, което се случва във войната против Украйна и му се рапортува когато и да е на денонощието значимите вести от фронта. Тази е изключително значима и изключително мъчителна, сочат мнения в мрежите.

.
Така е изглеждал " Новочеркаск " допреди тази нощ. Вече го няма...

 

Град Феодосия се намира на 250 километра от линията на бойното прикосновение. БДК " Новочеркаск " принадлежи към корабите от 2-ри сан, план №775, издигнат в Полша през 1986 година и въведен в употреба през 1987 година Корабът е с обща водоизместимост 4080 тона, с екипаж от 87 души. Дължината му е 112,5 метра, а ширината му е над 15 метра, с прегазване до 3,7 метра при цялостен товар. Десантният транспортен съд " Новочеркаск " може да носи на борда си до 340 морски пехотинци и 10 единици бронирана техника като бойни машини на пехотата или 5 единици танкове. Корабът е оборудван с 2 дизелови мотора с мощ 9600 к.с. всеки, както и 3 спомагателни дизел генератора. Максималната му скорост е 17,5 възела (32,4 км/ч), с обсег на корабоплаване от 6000 благи (9065 км).

Въоръжението на " Новочеркаск " се състои от 57-мм корабна артилерийска установка АК-725 с отдалеченост на поразяване на задачата 12,9 км, както и зенитна 30-мм артилерийска установка АК-630, която поразява аеродинамично цели на разстояние до 8,1 км и надморска височина до 5 км.

Също по този начин, на кораба, за взлом на бреговата защита на съперника, е инсталиран корабен A-215 Grad-M MLRS с 320 единици артилерийски ракети, които доближават задачата на разстояние 20,7 км.Всичко това към този момент не съществува, унищожено от прецизните удари на украинските самолети и ракети. Тепърва ще се прецизира какъв брой души от екипажа са починали и дали е имало десантчици на кораба.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР