В 13.55 часа, днес (03.07.2017 г.), на прелез в междугарието

...
В 13.55 часа, днес (03.07.2017 г.), на прелез в междугарието
Коментари Харесай

Пореден тежък инцидент на жп прелез, пострадали са трима

В 13.55 часа, през днешния ден (03.07.2017 г.), на прелез в междугарието Моруница – Борово, тежкотоварен автомобил минава през оборудването при постоянно задействано автоматизирано прелезно устройство (спуснати бариери, светлинна и звукова сигнализация) и се сблъсква със профилирана машина за ремонт на НКЖИ, оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Пострадали са 3-ма чиновници на НКЖИ, пътували в нея. Двама от тях са с леки пострадвания, третият е настанен за наблюдаване в лечебно заведение. Екипи на проверяващите органи и Директива за птиците НКЖИ са на мястото на случая. Нарушен е графикът на придвижване на влаковете по 4-та жп линия Русе – Подкова в сектора Горна Оряховица – Русе.

Ръководството на Директива за птиците „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура” приканва водачите на пътни транспортни средства да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата. Всяко неспазване на Закона за придвижване по пътищата и прекосяване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на трен към прелеза, е риск за живота на водачите на транспортните средства и техните спътници. Инциденти от този жанр нарушават графика за придвижване на влаковете, лишават от персоналното време на пасажерите, ползващи железопътен превоз, и провокират обилни стопански загуби за НКЖИ и железопътните оператори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР