В 12,30 ч. в понеделник ще се проведе извънредното заседание

...
В 12,30 ч. в понеделник ще се проведе извънредното заседание
Коментари Харесай

След обещано дарение от Пеевски: В Пазарджик отменят продажбата на гората на Црънча

В 12,30 ч. в понеделник ще се организира изключителното съвещание на Общински съвет-Пазарджик, на което ще би трябвало да бъде анулирано решение №79 от 29 април т.г. за продажбата на 368 дка гора в землището на село Црънча.

В претекстовете на ръководителя на ситипарламента Хари Харалампиев се показва, че след взимане на решението за продажбата е постъпило писмо от господин Александър Георгиев - представител на "Интръст " ЕАД - София, с което се декларира желание за подаяние в размер на 700 хиляди лв., което ще бъде направено в деня, идващ анулация на решението на Общински съвет, като волята на донора е 350 хиляди лв. да бъдат употребявани за основаване на парк на името на Св. великомъченик Георги Победоносец с със уреди за игра на деца и за отдих на жителите на Црънча.

Пеевски избави от продажба гората в Црънча

А останалите 350 хиляди лв. се подаряват за издръжката и развиването на волейболния тим "Хебър ". Волята на донора, изразена в формалното писмо, подписано от шефа на директорския ръб на „ Интръст “ ЕАД Александър Георгиев, е общинските съветници да анулират решението си, с което се афишира скришен търг за продажба на гората над село Црънча.

Едноличен притежател на капитала на сдружение “ Интръст “ е националният представител и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски  Делян Пеевски Бизнесменът и народен представител към този момент 4 мандата от гражданската квота на Движение за права и свободи Делян Пеевски е роден в София на.

"Налице е нов факт, настъпил след приемане на решение №79 от 29 април 2020 година, който трансформира събитията, въз основа на които съветът е взел решението си ", е написано в предлагането за анулация на продажбата на гората.

По мотив дарението кметът на община Пазарджик Тодор Попов разгласи на брифинг, че благодари за изключителния жест на Делян Пеевски  Делян Пеевски Бизнесменът и народен представител към този момент 4 мандата от гражданската квота на Движение за права и свободи Делян Пеевски е роден в София на и заявява, че още при започване на идната седмица ще има сесия. Според волята на донора парите ще бъдат преведени по сметката на община Пазарджик незабавно на идващия ден, откакто решението бъде анулирано.

Местните в Црънча видяха провокация в днешния митинг по време на военните учения
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР